FEIRES: I gamlebyen i Mexico City ble tilfeldige koreanere løftet opp og bejublet som rene meksikanske nasjonalhelter.
FEIRES: I gamlebyen i Mexico City ble tilfeldige koreanere løftet opp og bejublet som rene meksikanske nasjonalhelter. Foto: Twitter

Ekstatiske fotballfans stormet ambassade og bar ansatte på gullstol

En folkemengde samlet seg rundt Sør-Koreas ambassade i Mexico City og jublet vilt etter at landet slo Tyskland ut av VM.

Hundrevis av ekstatiske meksikanske fotballfans, visste hvem de hadde å takke for at de kom videre fra gruppespillet i fotball-VM. Nemlig Sør-Korea som overraskende slo den regjerende verdensmesteren, Tyskland, på hodet ut av VM.

Selv tapte Mexico forsmedelige 0-3 mot Sverige, og de var helt avhengig av hjelp av Sør-Korea.

Fotballfans stormet til den Sør-Koreanske ambassaden i Mexico City og sang: «Koreaner, bror, du er nå meksikaner», skriver The Guardian.

Forfjamsede ansatte på ambassaden ble tatt og båret rundt på gullstol av elleville fans. Konsul Han Bjoung-yin, ble filmet av New York Times reporter, James Wagner, mens han ble midtpunktet for dem spontane feiringen.

Konsulen oppsummerte feiringen som galskap.

– De er gale, men i dag er jeg også gal, sa han og drakk tequila rett fra flasken i en grønn mexico-drakt en fan hadde gitt ham.

Feiringen spredte seg til gamlebyen i Mexico City. Der ble tilfeldige asiatere løftet til vers av jublende fotballfans.

En video viser hvordan en uidentifisert mann ler mens han bæres bort av den jublende folkemengden.

Mexico har nådd sluttspillet i de siste seks VM-ene, men har ikke kommet seg videre fra åttendedelsfinalen. Nå har de en ny mulighet til å komme til sin første kvartfinale på 32 år.