FIASKO: Den tyske VM-fiaskoen dekkes bredt.
FIASKO: Den tyske VM-fiaskoen dekkes bredt. Foto: Twitter/Bild

Tyskland totalslaktes etter VM-fiaskoen

Dette skriver tyske aviser dagen etter den regjerende mesteren røk hodestups ut av VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tyskland var regnet som en av mesterskapets største favoritter, men endte på sisteplass i gruppen med Sverige, Mexico og Sør-Korea.

Dagen etter det rystende 0-2-tapet i skjebnekampen mot Sør-Korea, preger fiaskoen forsidene i tyske aviser.

«Målløs», er tittelen til storavisen Bild, ifølge The Guardians oversettelse – den samme tittelen avisen hadde etter 7-1-seieren over Brasil i 2014, men av stikk motsatt grunn.

«Over og ut», skriver Die Welt – også dem med et bilde av Toni Kroos på forsiden, som var uheldig da han tuppet ballen til Kim Young-Gwon i forkant av den første scoringen.

Kanskje aller lengst går Frankfurter Allgemeine når de dekker den overraskende VM-exiten.

«Der deutsche untergang», skriver avisen, og følger opp med at stjernene «har landet på jorden med et smell».

«Alle må evalueres etter denne fiaskoen – selv Löw», konkluderer fotballmagasinet Kicker.

Neuer: – Patetisk

​Selv legger de tyske spillerne seg flate etter sjokk-exiten. Manuel Neuer, som bare spilte tre ligakamper denne sesongen på grunn av skade, slakter eget mannskap.

– Vi fortjente å ryke ut. Vi overbeviste ikke i en eneste kamp. Dette er ikke det Tyskland-laget vi kjenner. Det var patetisk, sukker Neuer, ifølge Daily Mail.

– Vi spilte uten forpliktelse. Selv om vi hadde gått videre, ville vi blitt slått ut i neste runde eller runden etter, fortsetter stjernekeeperen.

Bayern München-lagkamerat Mats Hummels er også nedtrykt etter exiten.

– Dette er en veldig, veldig bitter kveld for oss, for tysk fotball og for alle tyske supportere, erkjenner Hummels, ifølge den britiske avisen.

Det tyske laget som gnistret i 2014 og kom til semifinalen i EM i 2016, klarte bare å score to mål i gruppespillet. Joachim Löw mener i likhet med Neuer at laget fortjente å ryke ut.

– Skuffelsen er enorm. Jeg er sjokkert. Kanskje vi trodde at vi bare kunne trykke på en knapp for å skifte gir. I starten av turneringen var vi overbeviste om at vi kunne gjøre det bra. Vi presset høyere for å få målet i andre omgang, men vi hadde ingen moral, sier Löw.

Forventer at Löw er ferdig

Löw har ledet Tyskland siden høsten 2006, men TV 2s fotballekspert er sikker at mannen bak triumfen i Brasil i 2014 blir fjernet fra sin stilling.

– Han er ferdig. Definitivt ferdig. Han må ta konsekvensene av dette. Han vil huskes for begge deler (VM-gull og VM-fiasko), men han kommer til å slutte som tysk landslagssjef, sa Stamsø Møller etter kampen.

Löw signerte ny langtidskontrakt frem til 2022 med det tyske forbundet like før VM. Han valgte ikke å trekke seg på pressekonferansen etter kampen.

– Det er for tidlig for meg å svare på det spørsmålet. Jeg trenger noen timer før jeg kan vurdere situasjonen med klare øyne, sa 58-åringen da han av TV-kanalen ZDF fikk spørsmål om sin framtid rett etter 0-2-tapet, ifølge NTB.

Tysklands manager Oliver Bierhoff går ut fra at landslagssjef Joachim Löw til tross for VM-fadesen ikke gir seg i jobben.

– Det er ikke riktig tidspunkt å gå inn på en enkeltanalyse av hva som har skjedd. Jeg går ut fra at «Jogi» (Joachim Löw) fortsetter, sa han.