LANDET: Mohamed «Moi» Elyounoussi virket glad og opplagt da han ankom Gatwick like før midnatt onsdag kveld lokal tid.
LANDET: Mohamed «Moi» Elyounoussi virket glad og opplagt da han ankom Gatwick like før midnatt onsdag kveld lokal tid. Foto: Yngve Pedersen/TV 2

Her er Moi på plass i London

Mohamed Elyounoussi landet i London i natt - klar for legesjekk og signering for Southampton.

Det var en blid og opplagt Mohamed «Moi» Elyounoussi som landet på Gatwick litt før klokken 01 natt til torsdag norsk tid.

Han er på vei til den obligatoriske legesjekken, etter å ha blitt enig med Southampton om de personlige betingelsene i en spillerkontrakt.

– Forhåpentligvis går alt fint, også blir det pressekonferanse klokken 19 i kveld, sier Moi til TV 2s fotograf på stedet.

Det var agenten Ferhat Cifci som forhandlet på vegne av spilleren onsdag, og Moi selv satte seg på flyet til England onsdag kveld.

Gode spillemuligheter

TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamstø Møller er svært fornøyd med valg av klubb for Moi. Southampton reddet såvidt plassen i Premier League sist sesong, og Moi bør ha gode muligheter for å spille seg inn på laget.

– Jeg tror ikke han kunne valgt en bedre klubb. Det er en godt drevet klubb, med en kjempegod tradisjon for å utvikle spillere uten at de har for stort press på seg. Southampton er litt mer prosessorienterte og ikke så ekstremt resultatfokuserte hele tida. I Southampton vil Moi få testet seg mot noen av de beste spillerne og klubbene i verden, sier han.

Tidenes dyreste norske spiller

Ifølge britiske Sky Sports har Basel godtatt et bud fra Southampton på rundt 16 millioner pund. Det tilsvarer 172 millioner kroner. Trolig er prislappen opp mot 200 millioner kroner. Nordmannen blir dermed tidenes dyreste norske fotballspiller.

– 200 millioner er de nye 50 millionene. Sånn er det blitt i engelsk fotball. Så selv om det selvsagt er masse penger, er det ikke så mye at Moi risikerer å bli stemplet som en flopp om han ikke skulle lykkes umiddelbart. Jeg har uansett veldig stor tro på ham, sier Stastø Møller til TV 2.

– Jeg mener han er den mest talentfulle offensive spilleren i sin generasjon fra Norge. Jeg har alltid tenkt at han klart er den beste Elyounoussi’en, sier han.

– Mer enn bra nok

– Hva mener du gjør ham til en god match for Premier League?

– Jeg synes han har tilstrekkelig tempo, han er mer enn god nok med ball, han har gjennombruddskraft, tør utfordre, tør skyte og å slå de vanskelige pasningene. Han virker vågal og ikke som enkelte andre talentfulle norske spillere, som tar et par overstegsfinter og slår støttepasning. Moi skal ha sluttprodukt. Jeg tror han er mer enn bra nok til å spille i Premier League.

Tore André Flo er fortsatt dyreste norske spiller etter at Rangers kjøpte ham fra Chelsea for 165 millioner kroner i 2000. Den rekorden står nå for fall.

Moi gjorde 14 mål på 45 kamper for Basel sist sesong, deriblant to i mesterligaen.