Nydelig mål av «vrakgods» med på å sende Brasil videre

Paulinho og Thiago Silva trygget VM-avansementet for Brasil.

Serbia - Brasil 0-2

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Brasil er videre til åttedelsfinale som gruppevinner etter 2-0-seier over Serbia i siste gruppespillkamp. I åttedelsfinalen venter Mexico. Sveits er også videre etter 2-2 mot Costa Rica og møter Sverige.

I en førsteomgang Brasil ikke klarte å skape mange store sjanser, var det Paulinho som fint lobbet inn 1-0 etter en lekker stikker av Philippe Coutinho.

– Mannen som nærmest var avskrevet da han forlot europeisk fotball for Kina og der ingen skjønte hva som skjedde da han kom til Barcelona, det er han som sender brasilianerne til himmels, sa TV 2s kommentator Kasper Wikestad.

– Den mannen var vrakgods og ikke god nok i Tottenham. Alle hadde avskrevet ham. Nå er han i Barcelona og en av hovedaktørene for Brasil, sa TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt i pauseanalysen.

Midtveis i andre omgang stanget Thiago Silva inn 2-0 for Brasil på Neymars corner. Da hadde Serbia presset hardt på etter utligningen i flere minutter.

– Sambaen er løs, utbrøt Wikestad da Brasil sprudlet mot slutten av kampen.

Brasil farligst før pause

Serbia måtte vinne for å gå videre, men det var Brasil som skapte de største farlighetene i førsteomgang. Like før halvtimen var spilt fikk Gabriel Jesus ballen frem til Neymar på skrått hold. Paris Saint-Germain-stjernen kom til avslutning, men ble stoppet av Vladimir Stojkovic.

Få minutter senere ble Gabriel Jesus sendt av gårde i bakrom, men Sergej Milinkovic-Savic kom inn og tide for å blokkere angriperens skuddforsøk.

Ti minutter senere før pause satt den imidlertid for Brasil. Philippe Coutinho fikk tid til å sikte, og den lille playmakeren fant Paulinho på full fart gjennom Serbia-forsvaret. Midtbanespilleren fra Barcelona lobbet inn 1-0 for Brasil .

Skummel Serbia-sjanse

Serbia flyttet spillet sitt høyere i andre omgang, og ti minutter etter pause slo Adem Ljajic et skummelt innlegg som midtstopper Miranda var nær ved å sette i eget mål.

Brasil var imidlertid ikke ufarlige, for sekunder senere stormet de i angrep. Philippe Coutinho slo en strålende bakromspasning mot Neymar, som skjøt fra skrått hold. Stojkovic fikk imidlertid stoppet Brasils største stjerne.

Etter en times spill fikk Serbia sin største sjanse da en svak avverging av Brasil-keeper Alisson Becker havnet foran Aleksandar Mitrovic. Den Newcastle-eide spissen hadde nesten hele målet på å score, men klarte å sette avslutningen på Thiago Silva.

Serbia fortsatte å sette Brasil under et enormt press i minuttene som fulgte.

– Brasil er heldige som ikke har sluppet inn mål nå, kommenterte Wikestad.

Brasil-mål mot spillets gang

Midtveis i andreomgang smalt det imidlertid i andre enden av banen. Neymars hjørnespark ble slått hardt på første stolpe mot Thiago Silva, som løp seg fri fra Nemanja Matic og headet inn 2-0.​

Etter 70 minutters spill kom Filipe Luís til en stor sjanse på langskudd, men Serbias sisteskanse fikk slått unna.

Neymar var meget livlig i sluttminuttene, og kom til et par gode muligheter, men det ville seg ikke helt foran mål for Brasils nummer ti. Brasil tok seg likevel greit videre med en 2-0-seier over Sveits.

Et skår i gleden for Brasil kan ha vært at Marcelo måtte ut med en skade etter ti minutters spill. Av TV-bildene kom det ikke frem hva som var galt.