Tyskland slaktes etter VM-fiasko – forventer at Joachim Löw er ferdig

– Jeg har aldri før vært så skuffet over et landslag i et VM, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller.

Se Tyskland ryke ut i videovinduet!

Tyskland leverte et sjokkerende svakt VM og er ute av mesterskapet med sisteplass i en gruppe med Sverige, Mexico og Sør-Korea etter å ha tapt 0-2 mot sistnevnte.

– Det er en skam at de kommer nederst i gruppen. Jeg har aldri før vært så skuffet over et landslag i et VM. Jeg sa i vår sending før første kamp at jeg ikke hadde så troen på Tyskland, for det er vanskelig å gjenta VM-gull og litt på grunn av spillerne, men det var ikke dette jeg trodde. Jeg tenkte mer på exit i kvartfinalen, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller etter kampen.

Tyskerne var blant de store favorittene i Russland etter å ha vunnet VM i Brasil for fire år siden. I fjor sommer spaserte også et reservepreget tysk lag til seier i Confederations Cup.

«Vi fortjente ikke å være med lenger», er overskriften på tyske Bild. «Tyskland har mislykkes totalt i VM i Russland», melder Kicker.

– Det har ikke sett ut som de har villet spille fotball i det hele tatt. De leverte en veldig proff kvalifisering, og så et VM så patetisk. Det er ikke en bra gruppe heller. Mexico ble nesten litt lurt av seg selv mot Tyskland, de trodde at de var bedre enn de egentlig er, sier Simen Stamsø Møller.

Forventer at Löw er ferdig

Joachim Löw har ledet Tyskland siden høsten 2006, men nå er TV 2s fotballekspert sikker at mannen bak triumfen i Brasil i 2014 blir fjernet.

– Han er ferdig. Definitivt ferdig. Han må ta konsekvensene av dette. Han vil huskes for begge deler (VM-gull og VM-fiasko), men han kommer til å slutte som tysk landslagssjef, sier Stamsø Møller.

Löw signerte ny langtidskontrakt frem til 2022 med det tyske forbundet like før VM. Han valgte ikke å trekke seg på pressekonferansen etter kampen.

– Det er for tidlig for meg å svare på det spørsmålet. Jeg trenger noen timer før jeg kan vurdere situasjonen med klare øyne, sa 58-åringen da han av TV-kanalen ZDF fikk spørsmål om sin framtid rett etter 0-2-tapet, ifølge NTB.

Tysklands manager Oliver Bierhoff går ut fra at landslagssjef Joachim Löw til tross for VM-fadesen ikke gir seg i jobben.

– Det er ikke riktig tidspunkt å gå inn på en enkeltanalyse av hva som har skjedd. Jeg går ut fra at «Jogi» (Joachim Löw) fortsetter, sa han.

Löw har ledet Tyskland til EM-finale i 2008 og VM-bronse i 2010, i tillegg til VM-gullet etter finaleseieren over Argentina for fire år siden.

Ny regjerende mester ute

Sverige er videre til åttedelsfinale som gruppevinnere og får med seg Mexico.

– Tyskland fortjener å ryke ut når de ikke viser mer glød og bedre fotball enn dette. Jeg syntes de hadde flaks mot Sverige. Dette var bare søl. De fikk ikke til noen verdens ting, sier Stamsø Møller, før han påpeker at Mats Hummels hadde en enorm mulighet til å sette inn 1-0 for Tyskland.

Foruten Brasil i 2006, har alle de regjerende verdensmesterne røket ut av gruppespillet etter tusenårsskiftet: Frankrike i 2002, Italia i 2010, Spania i 2014 og Tyskland i 2018.

– Når Tyskland gjør det, må det være en grunn til det. Jeg tror fotball går i sykluser, og at sult er mye mer avgjørende enn man tror. Det er veldig vanskelig å være bastant, men jeg tror sult er innmari viktig. Jeg har aldri sett Tyskland så sløve. De hadde ikke sett sånn ut om de ikke hadde vunnet før, mener TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller.