Sverige videre etter å ha ydmyket Mexico

Sverige vant gruppen etter å ha overrasket med storseier over Mexico.

Mexico - Sverige 0-3

Se Sveriges alle scoringene fra Sveriges triumf øverst!

Sverige ydmyket Mexico med 3-0 og er videre til åttedelsfinale i VM som gruppevinnere etter scoringer av Ludwig Augustinsson og Andreas Granqvist, samt et selvmål av Edson Álvarez.

– Det er fantastisk å gjøre dette. Da jeg tok straffen gikk jeg inn i en boble. Det var et bra treff og fantastisk å se den gikk inn i mål, sa Andreas Granqvist etter kampen.

– Nå er det samme hvem vi møter. Jeg er så utrolig stolt over grabbarna. Ingen trodde vi skulle gå videre, og nå står vi her i en åttedelsfinale, sa han videre.

Trener Janne Andersson også stolt.

– Jeg stolt, glad og smårørt. Vi hadde en kamplan, og spillerne viket ikke en millimeter. Det er så jækla heftig å se. Så spiller vi fantastisk angrepsfotball, det er så bra gjort. Nå er vi klar for åttedelsfinale, sa han etter triumfen.

Mexico kunne også juble for avansement noen minutter etter kampslutt, for regjerende mester Tyskland gikk på et sjokktap med 0-3 mot Sør-Korea.

– Mexico ble nesten litt lurt av seg selv med seieren over Tyskland, de trodde at de var bedre enn de egentlig er. De vant 3-0 og er bra organiserte og alt det der, men det svenske laget er ikke så fantastisk, sier TV 2s ekspert Simen Stamsø Møller.

– Sverige var helt okay mot Sør-Korea, og så veldig imponerende mot Tyskland og Mexico. De elleve som starter er ekstremt bra, og sist hadde innbytterne negativ innflytelse, men positiv i dag, sier Stamsø Møller.

Sverige møter enten Brasil, Sveits eller Serbia i åttedelsfinalen. Akkurat nå ligger det an til å bli Sveits.

– Det er langt fra utenkelig at de spiller kvartfinale om de unngår Brasil. Serbia og Sveits er lag det er mulig å slå, sier Stamsø Møller.

Sverige bombarderte Mexico
Sverige fikk den første muligheten allerede etter ett minutts spill i Jekaterinburg. Marcus Berg headet et innlegg på tvers til Andreas Granqvist, som var nær ved å tuppe ballen i mål. Stopperen rakk akkurat ikke å få tåen på ballen og Jesús Gallardo fikk ryddet unna.

Fire minutter senere prøvde Emil Forsberg lykken på et frispark fra skrått hold, men Guillermo Ochoa fikk slått unna det frekke forsøket fra den RB Leipzig-stjernen.

Svenskene fortsatte å skape farligheter på hjørnespark, og i det tolvte spilleminutt headet Andreas Granqvist mot Marcus Berg, som forsøkte seg med et brassespark. Angriperens avslutning gikk i nettveggen.

Rop om straffespark

Etter 16 minutters spill fikk Mexico sin første store sjanse. Carlos Velas var nær ved å curle ballen i det lengste hjørnet bak Robin Olsen.

Bare minuttet etter burde Emil Forsberg satt inn 1-0 da han kom fri inne i 16-meteren, men midtbanespilleren satte ballen over mål.

Mexico holdt pusten etter halvtimen da dommeren brukte VAR for å se på en hands av Javier Hernández, men West Ham-spissen slapp unna.

Like etter Marcus Berg nær ved å sendte Sverige i ledelsen, men spissens avslutning med sålen ble strålende reddet av Mexico-keeper Ochoa. Berg fikk en ny mulighet like før sidebytte, men forsøket gikk i nettveggen.

Svensk fest etter pause

Fem minutter etter pause tok det fyr på den svenske delen av tribunen. Sverige rullet opp på kant, før Marcus Berg slo inn mot Viktor Claesson. Han vippet ballen videre til Ludwig Augustinsson, som banket de gule i ledelsen.

Bare tre minutter senere burde Emil Forsberg doblet ledelsen, men skuddet gikk høyt over.

Etter en times spill fikk Marcus Berg straffe etter å ha blitt felt av Héctor Moreno. Andreas Granqvist var sikkerheten selv og satte ballen i krysset.

Et kvarter før slutt var ydmykelsen komplett da Edson Álvarez rotet ballen i eget mål til 3-0 for Sverige.

Mexico skapte de største sjansene mot slutten av kampene, men Sverige klarte å holde unna til 3-0-seier. Dermed tok Sverige gruppeseieren, mens Tyskland 0-2-nederlag for Sør-Korea holdt til å sende Mexico videre.