ANGRENDE TYVER: Snowboarderen Andreas Ygre Wiig var fortvilet da medaljene hans ble stjålet fra kjellerboden hans. Men takket være angrende syndere er medaljene nå tilbake.
ANGRENDE TYVER: Snowboarderen Andreas Ygre Wiig var fortvilet da medaljene hans ble stjålet fra kjellerboden hans. Men takket være angrende syndere er medaljene nå tilbake. Foto: Privat/Oslo politidistrikt

Snowboard-stjernen fikk frastjålet medaljene – så angret innbruddstyvene

Tyvene brøt seg inn og stjal medaljene fra boden til Andreas Ygre Wiig. Noen dager senere fikk den tidligere snowboard-stjernen seg en overraskelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg ble utrolig glad. Hvis man mister noe verdifullt setter man enda mer pris på å ha det, sier Wiig til TV 2.

Det var natt til fredag 15. juni at medaljene fra Wiigs meritterte karriere ble stjålet. Også pokalen fra da han ble kåret til tiårets snowboarder i 2015 var borte.

Han hadde tidligere lagt de ned i boden fordi han skulle ha visning i leiligheten, og ikke ønsket å ha de i leiligheten.

– Det var jo veldig dumt av meg å legge de der, men det var jo for å beskytte dem, sier Wiig.

I et Facebook-innlegg 19. juni fortalte Wiig sine følgere om det som hadde skjedd.

– Disse medaljene har ingen materiell verdi, men for meg betyr de så ufattelig mye. De er bevis på noe jeg har jobbet så utrolig hardt for store deler av livet, skrev han.

Han hadde gjemt medaljene i bunnen av en plastkasse i kjellerboden, og de lå bak to låste dører og en hengelås. Likevel ble altså medaljene – tre gull, ett sølv og en bronse – stjålet.

– Jeg tenkte at sjansen var liten for at noe skulle skje, det hadde aldri vært innbrudd der før, sier Wiig.

– Mistet nesten pusten

Han befant seg i Oslo sentrum sammen med sønnen sin da han fikk melding om innbruddet, og løp det han kunne med sønnen i barnevogn tilbake til leiligheten.

– Jeg mistet nesten pusten da jeg så at de var borte, og tenkte først og fremst at jeg var helt idiot. Det ble et lite sjokk. Mister man noe, skjønner man hva det betyr for deg. Det er jo bare ting, men ting som har en symbolsk verdi, sier han.

Tyvene hadde vært innom flere boder og gått gjennom alt som var. Likevel var det lite som hadde blitt tatt, bortsett fra medaljene. Politiet ble raskt koblet inn, men det tok flere dager før det kom en ny utvikling i saken.

Angrende synder

Natt til onsdag 20. juni var det et nytt innbrudd i de samme bodene. Boddøren til Wiig, som fortsatt ikke var fikset etter det første innbruddet, var åpen.

Tyvene hadde i denne omgang tatt to vinflasker fra en nabo, men hadde akkurat som i det første innbruddet latt mer verdifulle gjenstander som sykler bli stående.

– Jeg var raskt nede i boden og så ikke at det hadde skjedd noe der. Hvem er det som bryter seg inn og stjeler vinflasker? Det stod jo masse sykler og andre ting der som man sikkert kunne solgt, sier Wiig.

Boden var tilsynelatende uberørt etter det andre innbruddet. Men så, tre dager senere, tok Wiig seg en ny tur ned i boden.

Der oppdaget han at det lå en pose nederst i en hylle. Og i den fant han medaljene og pokalen.

– Jeg ble utrolig glad! Mest sannsynlig så har tyvene lagt de tilbake. Det var det politiet konkluderte med også, sier Wiig.

Også Oslo politidistrikt bekrefter historien om den angrende synderen på Facebook.

– Etterforskning ble kjapt iverksatt ved enhet øst, med blant annet gode innledende undersøkelser og flere vitneavhør. Takket være høyt trykk hele veien, tips fra publikum og god bistand fra andre enheter, er medaljene nå kommet til rette igjen! Trolig er de egenhendig returnert av den angrende synderen. Vi er glade for at saken har fått et godt utfall, og at Wiig nå igjen kan smykke seg med medaljene sine, skriver politiet.

TV 2 har forsøkt å komme i kontakt med distriktets kommunikasjonsenhet mandag kveld uten å lykkes.