Joshua King om United-kompisens mål: – Han ba meg sette penger på det

Joshua King hadde ekstra god grunn til å juble for Jesse Lingards 3-0-scoring for England.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Joshua King var gjest i TV 2s VM-sending fra Kontraskjæret under Englands nedslakting av Panama søndag.

England vant kampen 6-1, og særlig 3-0-scoringen til Jesse Lingard var av det praktfulle slaget.

Se den fantastiske scoringen i videovinduet øverst.

King spilte med Lingard i Manchester United da de begge var tenåringer, og de to har holdt kontakten siden. Han kunne fortelle at Lingard hadde forutsett at han kom til å score.

– Jeg hadde et lite veddemål med en kompis om at Jesse skulle score i den første kampen. Da han ikke gjorde det sendte jeg Jesse en melding og sa: «Du kostet meg penger». Da ba han meg sette pengene på neste kamp for han var klar.

Det rådet fulgte King, og ble belønnet.

– Han lovet meg at han skulle score og han holdt ord. Så jeg fikk pengene mine tilbake, gliste Bournemouth-spissen på TV 2-sendingen.

Lingard har på kort tid gått fra å være på utlån i Championship til å bli en nøkkelspiller for både José Mourinho i Manchester United og Gareth Southgate i England. Den norske landslagsspissen er full av beundring for jobben kompisen har gjort for å komme seg dit.

– Jeg flyttet over da jeg var seksten. Da var han ganske tynn og pinglete. Men han har vært tålmodig og jobbet hardt. Han var sent utviklet kroppsmessig, men nå er han full av muskler og tåler Premier League.

King kan fortelle at det langt ifra virket sikkert at Lingard skulle spille VM for England.

– Han var ikke fast på U18-laget. Men han har vært tålmodig, dratt ut på en del utlån, og i år har han virkelig levert varene for United.