Boasson Hagen skadet nesen i drone-uhell

– Jeg tenkte ikke på å dukke, sier Edvald Boasson Hagen.

Se herrenes fellestart fra NM på TV 2 og TV 2 Sumo fra 16.25.

Edvald Boasson Hagens oppladning til dagens NM-fellestart, har ikke vært helt fri for drama.

– Har du fått deg katt? Spør TV 2s reporter Sindre Olsen.

– Nei, jeg har hatt litt fritid, lekt meg litt, svarer en hemmelighetsfull Edvald Boasson Hagen.

For 31-åringen fra Rudsbygd har fått et kutt over nesa.

– Jeg lekte litt med dronene min, men den var ikke helt styrbar i en periode, så da kom den og angrep, men du behøver ikke å filme fra den vinkelen, sa en lattermild Boasson Hagen til TV 2s team.

Team Dimension Data-rytteren er en aktiv hobbyfotograf, og det var i dette ærendet at skaden oppstod.

– Jeg var på båttur og hadde en fridag, så skulle jeg ta noen bilder. Jeg synes det er gøy å ta litt bilder og fly drone. Den brukte lang tid på å finne GPS-koordinater og greier, også vet jeg egentlig ikke hva som skjedde. Den letta opp også vipps så fløy den rett bak og inn i meg. Jeg prøvde egentlig bare å styre dronen og tenkte ikke på å dukke, så det var dumt nok det. Jeg tenkte heller ikke at den var veldig skarp, men det var den.

En lattermild Boasson Hagen blir noe brydd når han må snakke om drone-uhellet, Rudsbygdingen vil heller snakke om dagens ritt.

– Det er stort å vinne
For i dag skal herrene tilbakelegge 208 kilometer i og rundt Sandefjord før den nye norgesmesteren skal krones, og Boasson Hagen legger ikke skjul på at han gjerne vil ikle seg de norske fargene.

– Det er stort å vinne og kunne kjøre med mesterskaps-trøya, det er veldig gøy å ha den, i alle fall når du skal til Tour de France. Det er målet det å ta den igjen, jeg har hatt tre, men har alltid lyst på flere.

Skal det målet gå i oppfyllelse, må 31-åringen utmanøvrere en rekke sultne ryttere i en løype som favoriserer spurterne.

– Det er alltid vanskelig å vinne sykkelritt uansett hva slags ritt det er. Men NM er spesielt, for det er så mange forskjellige nivåer. Kontinentallagene har store lag, og så har proffene litt færre. Men jeg er heldig som har Lillehammer Cykleklubb i ryggen.

– Det er skrekken
Og det kan hende at gutta fra Lillehammer må trå til allerede fra start, for kaptein Boasson Hagen har planen klar.

– Det må i alle fall Ikke være en altfor stor gruppe i front, vi må klare å holde kontroll på den. Også må jeg klare å være med i front mot slutten. Jeg håper det blir ett hardt løp og at jeg kan få god hjelp av Lillehammer CK.

– Hva er den største skrekken i dag?

– Vi fikk vel ett eksempel på det i fjor, at det blir en altfor stor gruppe med for stor luke. Det er vel skrekken.

I fjor gikk en stor gruppe løs tidlig i rittet. I den gruppa satt blant annet Truls Engen Korsæth (25), Boasson Hages lagkamerat og Sven Erik Bystrøm (26), Alexander Kristoffs lagkamerat.

Det låste flere ryttere i feltet og bruddet fikk gå helt inn. Der var Rasmus Fossum Tiller (21) fra Joker Icopal den sterkeste.