KONKURRENTER OG KJÆRESTER: Ikke alle likte at Vanessa Foliaki (til venstre) og Karina Brown kysset hverandre etter kamp.
KONKURRENTER OG KJÆRESTER: Ikke alle likte at Vanessa Foliaki (til venstre) og Karina Brown kysset hverandre etter kamp. Foto: facebook.com/nrl

Dette bildet fikk fans til å rase

– Velkommen til 2018, svarer den australske rugbyligaen etter å fått kritikk for å kyssebilde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

National Rugby League (NRL) i Australia har gått ut og forsvart et kyssebilde de la ut av motstanderne Karina Brown og Vanessa Foliaki.

De to har vært sammen siden 2014, men Brown var kaptein for Queensland Maroons mens Foliaki spilte for New South Wales Blues da de møttes i «State of Origin series».

NRL la ut bilde av paret som kysset på sin Facebook-konto etter at New South Wales hadde slått Queensland 16-10 fredag kveld.

– Velkommen til 2018

Og selv om mange støttet de to motspillerne, var det også mange som langet ut NRL for å ha lagt ut bildet.

«Det ville vært ramaskrik om to menn hadde kysset slik. Hold den dritten til garderoben eller hjemme. Vi bryr oss ikke om dere er partnere, kjærester, elskere etc. Lykke til, gjør hva dere vil. Ingen diskriminering eller fordømmelse her, bare hold det unna banen og la fotballen ta seg av snakkingen», skrev en Facebook-bruker og la at unge kvinner kunne miste interessen for å spille rugby når de så slike bilder.

Da var NRL kjapp med å svare.

– Velkommen til 2018 ... kan ikke vente på at du skal bli med oss.

Det svaret har i skrivende stund fått over 11 000 tomler opp og 3000 hjerte-likes.

«Man seksualiserer allerede kvinneligaen, det er ett skritt frem og tre tilbake», skriver en annen som er kritisk til bildet.

Også har var NRL raskt frempå med sin respons.

– Om vi kan legge ut et bilde av Cooper Cronk (en mannlig rugby-stjerne) og hans kone Tara som kysser, så kan vi dele et bilde av Karina Brown og Ness Foliaki som deler et øyeblikk sammen også.

Også den responsen har fått tusenvis av Facebook-likes.

Flere var også i det spøkefull hjørnet, med kommentarer som «hvordan kan man kysse noen fra Queensland?»

Rivaliseringen mellom New South Wales og Queensland strekker seg nemlig over 100 år tilbake i tid.

– Vi får så mye kjærlighet

Før Origins-oppgjøret ble paret intervjuet av NRL, der de snakket om hvor mye støtte de har fått i rugby-miljøet.

– Alle vil at vi skal gifte oss, sier Foliaki.

De to har vært sammen siden de begge ble tatt ut på det australske rugbylandslaget, populært kalt «the Jillaroos», i 2014.

– Å være en del av «the Jillaroos» og hvor åpen alle var om forholdet vårt, har hjulpet oss mye. Jeg tror det er mer akseptert nå og «the Jillaroos» får oss til å føle oss hjemme. Trenerstaben støtter oss. Vi får så mye kjærlighet, sier Foliaki.

Ifølge NRL tyder også alt på at de to blir både kjærester og lagvenninner fra og med september. Da er det ventet at både Brown og Foliaki vil spille for Sydney Roosters.