Hareide kritiseres i dansk media: – Hva er planen, Åge?

Åge Hareide og Danmark kritiseres for VM-prestasjonene etter 1-1 mot Australia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Hva er egentlig planen, Åge? Har det danske laget glemt hvordan man skal føre en fotballkamp?, skriver danske BTs fotballkommentator etter at Danmark spilte 1-1 mot Australia.

Se sammendrag fra kampen øverst

– Det holder ikke å håpe på at Christian Eriksen skal gjøre noe magisk, for det gjør han ikke alltid, skriver kommentatoren.

Danmark står med fire poeng etter to kamper, og har gode muligheter til å ta seg videre fra gruppe C.

Søren Kristensen er likevel ikke imponert over det Danmark har levert.

– De er ikke påskrudd. Og det må de være. Danmark har vært heldige så langt. La oss håpe at prestasjonene snart peker samme vei som hellet, skriver Kristensen i sin kommentar.

Avisen ga også Hareide karakteren to i sin børs etter kampen mot Australia.

– De får si hva de vil
Hareide bryr seg lite om kritikken fra dansk presse.

– Jeg vil ikke kommentere enkeltspillere, og hvis kritikerne i Danmark mener at vi ikke spiller godt, så vil jeg heller ikke kommentere det. Det tar jeg med spillerne mine. Ikke med dere, sa Hareide etter kampen.

Åge Hareide tok en prat med dommerene etter VAR-avgjørelsen som sørget for 1-1 mot Australia.
Åge Hareide tok en prat med dommerene etter VAR-avgjørelsen som sørget for 1-1 mot Australia. Foto: Martin Meissner

Danmark vant 1-0 mot Peru i første kamp, uten å imponere spillemessig. Mot Australia åpnet det bra, med en strålende scoring fra Christian Eriksen. Deretter stoppet det litt opp for danskene, som slet med å skape sjanser. Det endte til slutt 1-1.

– Det er vanskelig å si hvor glad eller skuffet man skal være. Det vet man først etter at Peru har spilt mot Frankrike, sa Danmark-sjefen etter kampen mot Australia.

I den andre kampen i gruppe C vant Frankrike 1-0 mot Peru. Det betyr at Danmark er videre dersom de selv tar poeng mot Frankrike, eller Australia avgir poeng mot Peru.

– Vi møtte et lag som kjempet godt. De klarte seg bra mot Frankrike, og de gjorde det samme mot oss. Vi virket litt slitne, sa Hareide etter Australia-møtet.

– Jeg blir gal
Etter kampen ble igjen VAR den store snakkisen. VAR sørget for at Australia kunne utligne fra straffemerket, etter at ballen traff hånden til Yussuf Poulsen.

– Jeg blir jo helt gal av VAR. Det viser jo at det er riktig, og det er for så vidt okei. Men det er jo andre situasjoner som man kanskje skulle ønske at de tar opp og vurderer. Er det dommeren som bestemmer det, eller er det en eller annen på et mørkt rom et eller annet sted i Russland som trykker på knappen og sier at nå skal vi se på denne situasjonen? spør Åge Hareide.

Danmark har fått straffe mot seg etter VAR-avgjørelser i begge kampene så langt. Tirsdag møter de Frankrike i den avgjørende kampen i gruppe C.

– Det er vidåpent, men nå venter den vanskeligste kampen. Jeg ser gjerne at Danmark motbeviser min pessimisme, avsluttet Kristensen sin kommentar med.