VINNER IKKE KÅRING: Stine Bredal Oftedal, Nora Mørk og Sander Sagosen hadde muligheten til å bli kåret til verdens beste håndballspiller i 2017, men nå er det klart at utdelingen av prestisjeprisen er avlyst.
VINNER IKKE KÅRING: Stine Bredal Oftedal, Nora Mørk og Sander Sagosen hadde muligheten til å bli kåret til verdens beste håndballspiller i 2017, men nå er det klart at utdelingen av prestisjeprisen er avlyst. Foto: NTB scanpix

Tre nordmenn kunne kåres til verdens beste - nå er utdelingen av prestisjeprisen avlyst

Dropper kåringen av verdens beste mannlige og kvinnelige håndballspiller for første gang på 24 år.

I 23 år på rad har Det internasjonale håndballforbundet (IHF) kåret verdens beste mannlige og kvinnelige håndballspiller, men nå har kåringen av 2017s beste spiller blitt avlyst.

IHF forklarer i en mail til dansk TV 2 at avlysningen skyldes at de har mottatt for få stemmer.

– Desverre nådde antall stemmer, det vil si den samlede deltagelse i medieavstemningen og fanavstemningen, ikke er tilstrekkelig høyt nok til å la disse bestemme utfallet i forhold til prisens betydning. Derfor er det blitt besluttet ikke å kåre årets spillere i 2017, skriver IHF.

De ønsker ikke å opplyse om det nøyaktige antall stemmer som har kommet i avstemningen, som er blitt gjennomført på IHFs egen hjemmeside.

Flere nordmenn nominert

Hvert år kåres vinneren ved hjelp av stemmer fra fans, medier og eksperter.

IHF World Player of the Year, som prisen heter, er den offisielle kåringen av verdens beste håndballspiller.

Ingen norske herrespillere har vunnet prisen, men Sander Sagosen var blant de fem som skulle gjøre opp om heder og ære i 2017.

De øvrige nominerte var Nikola Karabatic, Luka Cindric, Domagoj Duvnjak og Andy Schmid.

På kvinnesiden har Trine Haltvik, Cecilie Leganger, Gro Hammerseng, Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Heidi Løke vunnet prisen.

Og i 2017 var både Nora Mørk og Stine Bredal Oftedal blant de fem nominerte som nå ikke få noen mulighet til å bli kåret til verdens beste.

Cristina Neagu, Isabelle Gulldén og Nycke Groot var også nominert.

– Pinlig og en skandale

Den tidligere håndballspilleren Daniel Svensson, som nå er ekspert for dansk TV 2, freser mot IHFs beslutning.

– Jeg synes det er pinlig og en skandale at det ikke blir kåret noen. Nå bør hele systemet legges. Det bør kun være en jury som avgjør hvem som skal vinne - ikke fans og medier. For eksempel kunne det være alle landslagstrenerne som stemte, slik vi kjenner det fra fotballen. Når fans og medier også skal være med å avgjøre det, er det for stor risiko for at det blir den mest populære, og ikke nødvendigvis den beste, spilleren som får prisen, sier han.