TOUR-KLAR: Amund Grøndahl Jansen skal sykle sommerens Tour de France.
TOUR-KLAR: Amund Grøndahl Jansen skal sykle sommerens Tour de France.

Grøndahl Jansen klar for Tour de France: – Det blir en stor opplevelse

Nordmannen får sin Tour de France-debut i sommer.

Amund Grøndahl Jansen skal sykle sommerens Tour de France.

24-åringen er en av åtte ryttere som skal utgjøre LottoNL-Jumbo sitt lag. Det bekrefter det nederlandske laget på Twitter.

– Jeg gleder meg skikkelig, det blir en stor opplevelse, sier Jansen til TV 2.

God sesong
Han hadde ikke Tour de France i planene, men etter god kjøring tidligere i år fikk han beskjed om å rydde plass i kalendere.

– De har hintet en stund om at jeg kanskje skulle få muligheten, men det var deilig når de kunne bekrefte det, sier sykkel-talentet.

Den norske rytteren har vært en viktig brikke i Dylan Groenewegens opptrekk denne sesongen.

Det har Grøndahl Jansen også vist i denne ukens Tour of Slovenia, der lagkameraten Primoz Roglic tok sammenlagtseieren. Norske Vegard Stake Laengen endte for øvrig på niendeplass på søndagens avsluttende etappe i Slovenia.

Håper på egne sjanser
Sykkel-proffen håper han får egne muligheter i Touren.

– Jeg skal først og fremst gjøre en en jobb som opptrekker for vår spurter Dylan Groenewegen, men jeg håper også jeg får kjøre for egne muligheter i enkelte etapper, sier Jansen.

Nå befinner han seg i høyden og gjør de siste forberedelsene for den tradisjonsrike sykkelrittet braker løs i begynnelsen av Juni.

– Kroppen kjennes god ut. Jeg er nå på sesongens tredje høydesamling, og satser på at alt skal være bra når rittet starter, sier han.

Sommerens Tour de France starter 7. juli.