NY GENERASJON: Timo Werner, som scoret mot Saudi-Arabia i generalprøven til VM, er Tyskernes nye angrepshåp.
NY GENERASJON: Timo Werner, som scoret mot Saudi-Arabia i generalprøven til VM, er Tyskernes nye angrepshåp. Foto: Thilo Schmuelgen

Tysklands nye VM-håp: – Han kan dominere europeisk fotball de neste ti årene

Når den tyske VM-troppen står klar til å erobre Russland, har de både en mål-konge og -prins i rekkene. Kanskje har de også funnet den neste i arverekken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gerd Müller, Miroslav Klose, Thomas Müller....Timo Werner?

De tre førstnevnte har alle vunnet gullstøvelen som toppscorer i VM. Nå er sceneteppet åpnet i Russland, og et nytt tysk håp står klar til å skinne.

– Han vil dominere det tyske angrepet de neste ti årene, og kan gjøre det samme i Europa. Han gjør en fantastisk jobb, og vi trenger en spiller som Timo i form hvis vi skal bli verdensmestere, sier landslagskollega Mario Gómez om Timo Werner.

Se Tyskland-Mexico på TV 2 fra klokken 16.30

Gómes får støtte av landslagstrener Joachim Löw.

– Timo har potensiale til å bli verdensklasse. Fortsetter han slik som nå så vil han få en flott karriere på landslaget, sier Tyskland-sjefen til Bundesligas offisielle nettside om RB Leipzig-spissen.

Löw, som ledet tyskerne til VM-tittel for fire år siden, har enorm bredde i troppen. Men spissplassen har lenge blitt sett på som tyskernes svake ledd.

– De har jaktet på en ordentlig toppspiss i mange år. Det har bekymret Löw. Werner fikk muligheten da Löw testet en ny generasjon under Confederations Cup i fjor. Han grep muligheten og slo til umiddelbart, sier TV 2s kommentator Øyvind Alsaker, som tror Werner kan være løsningen på den tyske spissjakten.

– Jeg synes han ser ut som en typisk tysk målscorer. I tillegg er han hurtig, og passer kanskje enda bedre til måten Löw spiller på enn flere av de andre som har prøvd seg de siste årene.

Pepet på av egne fans
Werners talent har lenge vært ubestridt. Spissen har scoret mål på alle de tyske U-landslagene, og har allerede som 22-åring spilt imponerende 158 kamper i Bundesliga. Men forholdet til tyske fans har ikke vært rosenrødt. Tyskland-fansen valgte å bue da Werner kom inn i VM-kvalifiserings-kampen mot San Marino i fjor, ifølge Goal.com.

Hatet mot Werner skal stamme fra en Bundesliga-kamp i 2016, da Werner prøvde å filme seg til straffespark.

– Han gjorde en feil, og han har innrømmet det. En ung spiller i begynnelsen av karrièren skal ikke bli utsatt for slikt. Det er ikke greit, meldte Tysklands landslagssjef etter hendelsen.

Werner uttalte at han tror han bues på fordi han spiller for RB Leipzig, en klubb som er voldsomt upopulær i Tyskland, grunnet energidrikk-giganten Red Bulls eierskap.

Nå kan Timo Werner være mannen som snur buing til jubel i jakten på å forsvare verdensmestertittelen.

Kan bli en av de store
Få land har stoltere VM-tradisjoner enn Tyskland. Få land har produsert større målscorere på den største scenen. Når «Die Mannschaft» åpner VM mot Mexico, kan Timo Werner være den som står fremst i rekkene. 22-åringen, som debuterte på landslaget i fjor, har allerede notert seg for åtte mål på 14 kamper for Tyskerne.

– Dersom Werner får tillit og scorer noen mål i sitt første VM som 22-åring, så er det lett å se for seg at han kan føye seg inn rekken av store, tyske målscorere, sier TV 2s kommentator Øyvind Alsaker.

I jakten på flere mål er RB Leipzig-spissen i de beste hender. Ingen har scoret flere VM-mål enn Kloses 16. Målkongen er nå med i Tysklands trenerapparat. Ingen aktive spillere har scoret flere VM-mål enn Thomas Müllers ti. Målprinsen skal nå kjempe sammen med Werner i sitt tredje VM.

– Klose har nok mye å lære bort, så det kan Werner garantert profitere på. Han kunne ikke hatt en bedre læremester, sier Alsaker.