REITAN-EXIT: Kristoffer Reitan.
REITAN-EXIT: Kristoffer Reitan. Foto: Andrew Redington

US Open-eventyret over for norske Reitan

Rema-arving Kristoffer Reitan fikk ingen billig reise i annen runde av Major-turneringen US Open i golf. Amatøren havnet ti slag bak cuten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dag to av gigantturneringen begynte bra med en birdie, men derfra og ut ble det for tøft for den norske golfkometen.

Fasiten ble 158 slag på 18 over par etter de to rundene. Det er ti slag bak cuten og de 67 spillerne som skal gå de to siste rundene på Shinnecock Hills Golf Club.

Reitan overrasket mange da han ble den første nordmannen til å kvalifisere seg til storturneringen i USA.

God start

Reitan startet sin runde fra det tiende hullet. Han gikk ut som en av de siste fredag og gikk sammen med Luis Gagne og Cole Miller.

Han fikk en flott start med en birdie, men på det korte ellevte hullet pådro han seg en bogey etter å ha sendt utslaget sitt i sandgraven. Dermed var han tilbake på elleve slag over par.

Han noterte par på sitt neste hull og hadde tre slag opp til cuten. Det var anslått at cuten ville gå på åtte slag over par.

Langt opp

Reitan misbrukte birdiemuligheter på de to neste hullene, før det ble en ny bogey etter at utslaget endte i roughen og det neste i en sandgrav. Torsdag greide unge Reitan eagle (to under par) på 16. hull, men 19-åringen var sjanseløs på å gjenta bedriften fredag. Han puttet for birdie, men måtte nøye seg med par.

Det ble par også på det neste hullet og med ti hull igjen å spille på runden hadde han fire slag opp til grensen for videre spill i helgen.

På de ni siste hullene ble det fire par, fire bogeyer og en dobbeltbogey for 19-åringen. Dermed ble det langt opp, ti slag, til cuten.

Johnson i føringen

Amerikanske Dustin Johnson gikk fredagens runde på 67 slag, kun slått av amerikanske Brooks Koepka (66). Johnson ligger totalt fire slag under par og er fire slag foran landsmennene Scott Piercy og Charley Hoffman, som er de neste på resultatlisten.

Svenske Henrik Stenson ligger på delt fjerdeplass, fem slag bak Johnson.

Tiger Woods gikk fredagens runde på 72 slag og havnet med 150 slag totalt to slag bak cuten.

(©NTB)