Varsler straff for flere spillere etter VM-tapet

Det pinlige stortapet får konsekvenser, bekrefter Det saudiarabiske fotballforbundet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se sammendrag av Russlands 5-0-seier over Saudi-Arabia i videovinduet!

Russland leverte tidenes åpningskamp i et VM-sluttspill med 5-0 over Saudi-Arabia.

– Saudi-Arabia med en av de svakeste prestasjonene i VM noensinne, for dette var ikke i nærheten på noe som helst vis, sa TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Nå blir det konsekvenser for flere spillere.

– Vi er veldig skuffet over tapet. Det er totalt utilfredsstillende, for det reflekterer ikke hvilke forberedelser vi har lagt ned. Flere spillere vil bli straffet, sier direktør i Det saudiarabiske fotballforbundet, Adel Ezzat, til Al-Youm Assabaa, ifølge russiske Tass.

Adel Ezzat navngir keeper Abdullah Al-Mayouf, angriper Mohammad Al-Sahlawi og forsvarsspiller Omar Hawsawi på spillere som har straff i vente. Det kommer ikke frem hva som venter de navngitte spillerne.

– Det høres veldig trist og feil ut. Det så ut som de saudiarabiske spillerne prøvde det dem kunne, mener TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller.

– Det har vært mye rot rundt det saudiarabiske laget. De ble kvalifisert for VM med en annen manager, Bert van Marwijk, som nå er trener for Australia. Han ville ikke fortsette fordi forbundet visstnok ikke ville lønne hans assistenter. Det er mye rot som er forårsaket av forbundet, fortsetter han.

Det blir neppe en enklere oppgave for Saudi-Arabia i neste kamp, for Luis Suárez, Edinson Cavani og resten av Uruguay er neste motstander i det TV 2-sendte oppgjøret i Rostov onsdag.

– Den nye kronprinsen involverer seg en del i fotball. Det er synd, for det virker som han ikke har peiling på det han driver med. Tanken går umiddelbart tilbake til det nordkoreanske laget som tapte stygt og ble straffet i etterkant for åtte år siden. Jeg håper det ikke stemmer, men gjør det det, så er det skandaløst og bare trist, sier Stamsø-Møller.

Fem dager senere møtes Saudi-Arabia og Egypt i den TV 2 Sportskanalen-sendte avslutningen på gruppespillet.