Usikker på eierens ambisjoner for Chelsea: – Dette kan bli enda verre

TV 2-kommentator Kasper Wikestad tror klubbeier Roman Abramovitsj kan komme til å trappe ned Chelsea-satsingen etter visumtrøbbel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Slik ser du VM på TV 2 og NRK!

Det ble en skuffende sesong i Premier League for Chelsea. Femteplass som regjerende mester gjør at London-klubben står utenfor Champions League til høsten.

Det ble imidlertid triumf i FA-cupen, men da kaptein Gary Cahill løftet trofeet på Wembley i mai, var det uten klubbeier Roman Abramovitsj på tribuneplass.

Russeren har ikke fått fornyet sitt visum i Storbritannia, etter at det løp ut i midten av september. Det tror TV 2s kommentator Kasper Wikestad kan bety store forandringer for Chelseas satsing.

– Visumtrøbbelet førte til at han la alle planer om stadion på is, og forklarte det med at det finansielle grunnlaget ikke er der. Hvor mye vil Abramovitsj dytte av sine penger inn i den britiske økonomien, Chelsea og engelsk fotball når han ikke får visum? Kommer vi nå inn i en tid der Abramovitsj setter seg i baksetet og heller casher inn på salg i stedet for å bruke pengene som trengs? Mister de stjerner på grunn av det? sier han.

Wikestad: – Kan bli enda verre

Det er usikkert hva som skjer med manager Antonio Conte, som har ett år igjen av kontrakten. Maurizio Sarri er sterkt koblet til Chelsea, men han er fortsatt i Napoli. Sarri er imidlertid allerede erstattet med Carlo Ancelotti.

– Antonio Conte har vært i åpen konflikt med klubbledelsen siden i fjor sommer etter at han ikke fikk forsterkningene han ville ha. Dette kan bli enda verre med Abramovitsj’ situasjon utover sommeren. Jeg er veldig spent på hva fremtiden bringer, sier Kasper Wikestad.

VISUMTRØBBEL: Chelsea-eier Roman Abramovitsj fikk ikke fornyet sitt visum i Storbritannia da det løp ut i midten av mai.
VISUMTRØBBEL: Chelsea-eier Roman Abramovitsj fikk ikke fornyet sitt visum i Storbritannia da det løp ut i midten av mai. Foto: Olivia Harris

Chelseas største stjerne, Eden Hazard, blir stadig satt i sammenheng med andre klubber. Belgieren har fortsatt ikke forlenget avtalen som løper ut etter 2019/20-sesongen.

– De står utenfor Champions League igjen, og det vil være en fordel. Det blir spennende å se Chelsea, for kvaliteten er der, men de må beholde Eden Hazard og andre viktige spillere, og få noen spillere i form, sier TV 2s Premier League-ekspert Trevor Morley.

Vil se flere som Christensen

Skulle Chelsea og Abramovitsj bli mer reserverte på overgangsmarkedet i årene som kommer, kan London-klubben være godt skodd for fremtiden.

– Det jeg vil se av Chelsea er disse ungene spillerne som har vunnet FA Youth Cup med ett unntak – da Norwich vant finalen – de siste seks-sju sesongene, sier TV 2s kommentator Kasper Wikestad.

– De har en fantastisk junioravdeling og har spillere på lån i England og ute i Europa. Det er veldig få som har fått muligheten til å skinne, men se på Andreas Christensen. Han ble hentet hjem etter to år i tysk fotball og gikk rett inn på laget og gjorde en meget god jobb. Jeg vil se at flere av disse spillerne får muligheten, fortsetter han.

Chelsea traff ikke med innkjøpene i fjor sommer. Tiemoué Bakayoko, Davide Zappacosta, Danny Drinkwater, Álvaro Morata, Antonio Rüdiger og Willy Caballero ble alle hentet uten å slå ordentlig til.

– Jeg tror Ruben Loftus-Cheek hadde gjort en veldig mye bedre jobb enn Danny Drinkwater, som Chelsea brukte 40 millioner pund eller noe sånt på. Jeg vil se Chelsea prestere med de egne produktene de har utviklet, men som de ikke har latt ta det siste steget, sier Wikestad.

Chelsea åpner Premier League-sesongen borte mot Huddersfield.