Fernando Hierro ledet onsdag kveld sin første trening som ny sjef for Spania.
Fernando Hierro ledet onsdag kveld sin første trening som ny sjef for Spania. Foto: Pierre-philippe Marcou

Hierro tar over Spania

Real Madrid-legenden Fernando Hierro skal lede Spania under VM. – Vi må gå videre, sier han om Lopetegui-sparkingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Portugal-Spania på TV 2 og TV 2 Sumo fredag klokken 19.55.​​

Fernando Hierro tar over som spansk landslagssjef for sparkede Julen Lopetegui.

Den tidligere Real Madrid-stopperen har vært sportssjef i Det spanske fotballforbundet frem til nå, og er allerede del av den spanske VM-leiren i Russland.

Maner til ro

Han blir presentert under en pressekonferanse på Krasnodar stadion onsdag kveld, skriver Det spanske fotballforbundet i en pressemelding.

Han ledet sin første trening onsdag kveld.

Før det ga han et intervju, der han manet til fokus på pokalen.

– Vi har ikke tid til å sørge. Vi kommer over dette. Vi er her for å kjempe om VM-tittelen. Troppen er giret, vi har en god mulighet og det må være fokus, sier Hierro.

Han fortsetter med å si at man må gå videre og være positive.

– Vi kan ikke la disse to dagene være en unnskyldning. Prioriteten er fokus på det sportslige. Spillerne er profesjonelle. Det er ingen lett dag for noen, men de gjør en god jobb medå være god idrettsutøvere.

Spanske AS skriver at Hierro rådet den spanske fotballpresidenten Luis Rubiales til ikke å sparke Lopetegui, som ikke tok rådet til følge. I stedet er det Hierro som erstatter Lopetegui.

Lopetegui ble som kjent sparket onsdag formiddag etter nyheten om at han vil ta over Real Madrid etter VM.

Rubiales mente timingen ikke ga ham noe valg.

– Forhandlingene har skjedd uten at Det spanske fotballforbundet har kjent til det, og vi ble informert bare fem minutter før pressemeldingen til Real, sa Rubiales på pressekonferansen.​​

Aldri ledet en toppklubb

Fernando Hierro har tidligere vært assistenttrener i Real Madrid for Carlo Ancelotti, mens han i 2016 tok over Real Oviedo på nivå to i spansk fotball.

Etter å ha mislyktes i å ta klubben til La Liga, forlot han jobben umiddelbart etter 2016/17-sesongen. Få måneder senere ble han ny sportsdirektør i Det spanske fotballforbundet.

50-åringen fikk sitt gjennombrudd for Valladolid på slutten av 80-tallet, før han gikk til Real Madrid i 1989. Han ble i hovedstadsklubben helt frem til 2003, og han fikk med seg blant annet fem La Liga-titler og tre triumfer i Mesterligaen. Han avsluttet karrieren i Bolton i 2004/05. Hierro fikk også 89 landskamper for Spania.