Hordaland vil ikke utbetale garanti etter VM

Hordaland fylkeskommune sier nei til å betale underskuddsgarantien på 5,2 millioner kroner til arrangørene av sykkel-VM i Bergen.

FOLKEFEST: Sykkel-VM i Bergen i 2017. Foto: Poppe, Cornelius
FOLKEFEST: Sykkel-VM i Bergen i 2017. Foto: Poppe, Cornelius

Dermed har fylkeskommunen kommet til motsatt avgjørelse av det Bergen kommune gjorde, ifølge Bergens Tidende.

– Realiteten er at vi hadde en avtale med Bergen 2017 der de skulle sette veiene tilbake til opprinnelig standard. Dette ble aldri gjort. Da mener vi at vi har belegg for ikke å utbetale underskuddsgarantien, sier fylkesvaraordfører Pål Kårbø (KrF) til avisen.

Blant annet ble det fjernet en del fartsdumper i forbindelse med sykkel-VM, i tillegg til at det ble lagt asfalt over et parti med brostein. Avtalen med arrangøren var at dette skulle utbedres etter at VM var over.

Silja Ekeland Bjørkly, gruppeleder for Høyre i fylket, reagerer likevel på at fylkeskommunen nå har vedtatt ikke å utbetale underskuddsgarantien.

– Vi mener at det riktige av oss er å betale ut garantien, tross at vi har et krav i boet. Det er ikke noen grunn til at vi skal forfordele oss selv fremfor andre kreditorer, sier Bjørkly.

Konkursboet for Bergen 2017 AS har fremmet et krav om utbetaling av 5,2 millioner kroner. I tillegg til Høyre stemte Venstre og MDG for å innfri kravet. Et flertall bestående av Ap, KrF, Sp, SV og Frp stemte mot.

(©NTB)