KLAR FOR VM: Christian Eriksen pryder veggen bak når han intervjues av pressen i Russland. Lørdag skal superstjernen forsøke å lede Danmark til VM-suksess mot Peru.
KLAR FOR VM: Christian Eriksen pryder veggen bak når han intervjues av pressen i Russland. Lørdag skal superstjernen forsøke å lede Danmark til VM-suksess mot Peru. Foto: Jonathan Nackstrand/AFP

Eriksen mener både Danmark og England kan kjempe om VM-gull

Tottenham-stjernen forsvarer lagkameratene og slår tilbake etter kommentarer fra tidligere Arsenal-spiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Slik sendes VM på TV 2 og NRK

Anapa, Russland (TV 2 Sporten):

VM-starten har aldri vært nærmere, og i disse dager forbereder 32 nasjoner seg på sin første kamp i mesterskapet i Russland. Som alltid knyttes det forventninger til de store nasjonene, mens enkelte av de små ønsker å overraske.

England er ett av landene det som regel er mye snakk rundt, og denne uken måtte de engelske spillerne tåle røffe ord for pengene fra en av sine egne, da tidligere landslagskaptein Tony Adams uttalte seg om sin egen nasjons vinnersjanser. Arsenal-legenden ble nemlig sitert i britiske medier på at han mente England var sjanseløse med tanke på å vinne VM-gull fordi kjernen i laget består av Tottenham-spillere - spillere som «ikke vet hvordan man vinner».

I den danske leiren spiller en av Tottenhams største stjerner, som svarer på uttalelsene fra den tidligere stopperkjempen om manglende vinnerkultur i Nord-London.

– Det må stå for hans regning. Tottenham har ikke vunnet på en stund, men Tottenham er også i en annen periode enn det andre klubber er, sier Eriksen til TV 2.

De tre siste sesongene har Eriksen vært del av et Spurs-lag som har høstet mye ros for sin offensive og attraktive fotball, men som også har måttet tåle kritikk fordi pokalene har uteblitt. Hele fem sentrale menn i den engelske troppen er Tottenham-spillere, og Danmarks største stjerne spår suksess både på klubb- og landslagsnivå etter hvert.

– Selvfølgelig tror jeg også at Tottenham kan vinne. Det tror jeg kommer en dag. Det tar bare litt tid.

– Og både Danmark og England kan kjempe om å vinne VM?

– Begge to kan det, ja, sier Eriksen.

Hvordan tror du det går? Sett opp ditt tips for VM her!

TV 2-ekspert: – Om alt klaffer, kan 15-20 lag kjempe om gull
Danmark er i gruppe med Frankrike, Peru og Australia, og må først og fremst konsentrere seg om å komme seg videre til det som er et uttalt mål om åttedelsfinaleplass, mens England kjemper med Belgia, Tunisia og Panama om avansement fra sin gruppe. TV 2s ekspert tror begge lag har store ambisjoner, og gir Eriksen rett i sin uttalelse – til et visst punkt.

– I teorien har han selvfølgelig rett. Det er 15-20 lag i dette VM som kan kjempe om gull om alt klaffer. Både Danmark og England er definitivt blant dem. Men ingen av dem er helt der oppe, verken om en ser på oddsmarkedet eller om min egen magefølelse skal få bestemme, sier Jesper Mathisen.

KJENNER GODT TIL ENGELSK FOTBALL: Christian Eriksen har spilt fem sesonger for Tottenham, og har også møtt England på landslagsnivå. Her fra en treningskamp mot Gary Cahill og engelskmennen i Parken så langt tilbake som i 2011.
KJENNER GODT TIL ENGELSK FOTBALL: Christian Eriksen har spilt fem sesonger for Tottenham, og har også møtt England på landslagsnivå. Her fra en treningskamp mot Gary Cahill og engelskmennen i Parken så langt tilbake som i 2011. Foto: Lars Poulsen/AP

TV 2s fotball- og oddsekspert er imidlertid klar på at Danmark i nettopp Eriksen har en av mesterskapets absolutt ypperste spillere. Midtbanestjernen er juvelen i Åge Hareides Danmark, og en som må lykkes dersom våre naboer i sør skal ha suksess de kommende ukene.

– Jeg har alltid hatt sansen for ham, og etter å ha sett ham på nært hold på trening her nede er mitt inntrykk bare blitt enda sterkere. Det er noe med måten han fører ballen på, noe estetisk og nydelig, som bare et fåtall andre fotballspillere jeg har sett har i seg. Dersom han lykkes optimalt her i Russland, kan Danmark komme mye lengre enn de fleste har forutsett, sier Mathisen.

Eriksen selv konsentrerer seg mest om å kose seg, stortrives som nybakt pappa og forteller overfor TV 2 at humøret i den danske troppen er akkurat der det skal være fire dager før det braker løs med det som for danskene er VM-åpning mot Peru i Saransk lørdag.

– Jeg synes stemningen er veldig god. Man kan merke at det begynner å nærme seg VM, men det er ikke noe som preger troppen. Jeg tror alle føler seg så godt som klare. Vi er her for å spille fotball, så jeg tror folk gleder seg, sier han.

Har du Eriksen på ditt lag? Spill VM-manager!