Norge - Irland 1-0

For at VM-håpet skal leve for fotballjentene, må de vinne kampene før de møter gruppeleder Nederland hjemme 4. september. Da vil seier sende dem til mesterskapet.

Etter at Irland ble slått på SR-Bank Arena tirsdag kveld foran 3600 tilskuere, venter svake Slovakia 31. august.

Landslagskaptein Maren Mjelde var ikke fornøyd med så mye mer enn seieren.

– Det var en rotete kamp der det er spenning hele veien. Tre poeng var det viktigste. Vi var gode i de avgjørende fasene, sa en lettet Mjelde til NRK.

– Jeg tror vi slår Slovakia. Da blir det finale mot Nederland. Det blir supergøy, sa matchvinner Caroline Graham Hansen.

Norge slo irene 2-0 i bortekampen for fire dager siden. De tok også grep om returkampen fra start.

Norge tok ledelsen etter 24 minutter på straffe ved Caroline Graham Hansen. Straffen kom etter at nevnte Hansen ble felt innenfor straffefeltet av irenes Claire O`Riordan.

23-åringen plasserte ballen ved stolperoten. Det var et løst skudd som keeper var etter, men ballen trillet til slutt over målstreken.

Norge kontrollerte resten av kampen, der glimtene av underholdning ble servert av en dribleglad Caroline Graham Hansen. Irland hadde noen kontringer, men mål fikk de ikke.

Isabell Herlovsen kom på et flott solo-løp fem minutter før full tid og hade alle muligheter til å punktere kampen. Hun forsøkte finte ut keeper, men ble taklet og ropte på straffe. Det fikk hun ikke.

Kampen endte 1-0. Dermed kan de norske jentene se frem til en spennende høst.