Vi er på plass i badebyen Anapa langs kysten av Svartehavet, og det er også Åge Hareide med sitt Danmark. På lørdag spiller de sin første kamp i VM mot Peru, og med seier der skal mye gå galt om ikke det er Danmark som går videre sammen med Frankrike fra gruppe C.

På lørdag skal Hareide få testet seg i den viktigste kampen i sin karriere, og han ser ut til å være i rute. Dagens åpne trening ble gjennomført på en fantastisk gressmatte, og det var to navn som ble ropt etter fra tribunen: Christian Eriksen og Pione Sisto. Det var også disse to som imponerte mest i dag, og spesielt for Sisto, som ikke har imponert i sine siste landskamper, var denne treningen et stort steg i riktig retning.

15 kamper uten tap har selvfølgelig gitt de røde og hvite enormt med selvtillit, og da gidder ikke Hareide å høre på maset fra danske journalister om hvorfor Nicklas Bendtner ikke er med i troppen. Han var ikke klar da troppen skulle bli tatt ut, og jeg tviler veldig på at RBK-spissen hadde hatt noe å bidra med i Russland selv om han hadde vært frisk. Det er en ting å være frisk, men det er noe helt annet å være i god form. Når så vi sist Bendtner levere et par gode kamper på rad? Svaret er enkelt: I fjor høst.

Det var et sjokk da Bendtner ble signert av Rosenborg 6.mars 2017, og det tok tid før han virkelig begynte å levere varene for Kåre Ingebrigtsen og Co. Første halvdel av sesongen i fjor var veldig svak, mens siste halvdel var strålende. Rosenborg vant gull og Bendtner ble toppscorer med 19 mål. Et par av dem var også av høy klasse, og derfor var det ikke rart at Hareide etter hvert ga Bendtner muligheten med flagget på brystet igjen. Han kunne være den perfekte joker i VM om han fortsatte slik, for da hadde han over en lang periode vist god form for Rosenborg.

Det ble også vist gode takter med landslagsdrakten på. Christian Eriksen ble den store helten da han scoret tre ganger på bortebane mot Irland i VM-playoffen, men Bendtner var også en av de store heltene. Han satte inn 5-1 på straffespark like før full tid, og Danmark elsket Bendtner igjen.

Så er det slik at det finnes en del spillere i verden man ikke kan være likegyldige til. Enten elsker man dem, eller så hater man dem. Bendtner er en slik en. Han gikk fra å være elsket, til å være hatet, til å være elsket igjen. Nå er han blitt en slags kulthelt i Danmark, og derfor får han fortsatt stor oppmerksomhet selv om bidragene på banen denne sesongen har vært tynn suppe.

Ingen som har sett ham spille kamper i Eliteserien de siste månedene, kommer til å savne ham i Russland. Tre scoringer i 2018 er altfor lite - selv om RBK-maskineriet ikke har vært like velsmurt som tidligere. Hovedgrunnen til at han ikke har levert er først og fremst hans egen feil. For hvor er den sulten, formen og målene vi så i fjor høst? I flesteparten av kampene han har spilt i 2018 har bidragene vært minimale, og om han hadde hatt et annet etternavn, hadde han blitt plassert på benken.

Jeg har sett alle Rosenborg sine kamper denne sesongen, og jeg har ikke på noe tidspunkt tenkt at dette er en mann som har noe å bidra med for Danmark i VM. Stig Inge Bjørnebye og Rosenborg håpet selvfølgelig at Bendtner skulle være en god økonomisk «case» da de hentet han, og det tror jeg han hadde blitt om det ble tur til VM. Derfor har han aldri blitt satt ut av laget selv om han har vært svak. Det hadde vært langt større interesse fra klubber med dype lommer om dansken kunne bidratt for Hareide de neste ukene, men slik blir det altså ikke etter en skuffende sesong og en skade mot Brann. En gigantisk nedtur for både Rosenborg og Bendtner, men ikke for Danmark. De kommer til å klare seg fint uten innhoppene til Bendtner, for i denne troppen har de spillere som er i god form, som har forskjellige styrker og som faktisk har noe å vise til de siste seks månedene. Og etter å ha sett dagens økt hvor det var full tenning og høy intensitet, forstår jeg enda bedre hvorfor Hareide lot Bendtner sitte hjemme.