Tromsø med gavepakke til Brann – kjempet Rosenborg i senk

Nicklas Bendtner gjorde comeback etter skade, men kunne ikke hindre at Rosenborg måtte se seg slått 2-1 av Tromsø på Alfheim.

Tromsø – Rosenborg 2-1:

Se høydepunkter i Sportsnyhetene øverst!

Etter at serieleder Brann kun klarte 0-0 mot Vålerenga søndag, hadde Rosenborg planer om å hente igjen litt av forspranget med seier over Tromsø mandag.

Men et heltent Tromsø-mannskap ville det annerledes, og slo Rosenborg 2-1. Det var en gavepakke til Brann, som dermed har sju poengs forsprang på Rosenborg på tabellen.

– Jeg synes det var en bra fotbalkamp å se på. Det var to offensive gode lag. Tromsø var best det første kvarteret i første og andre omgang. Så er vi best i resten. De scoret i periodene de var gode, og vi scoret ingen. Tromsø var mer effektive enn oss, sa en skuffet RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til TV 2 etter tapet.

– Vi hadde for mye slurv og tok for dårlige valg, mente han.

I Tromsø-leiren var det full jubel etter de tre poengene mot Rosenborg.

– En godt gjennomført kamp. Vi startet kampen bra og spilte vårt spill. Vi ble presset hardt mot slutten, men tok med oss en nydelig trepoenger. Rosenborg er et utrolig godt lag, kanskje det beste i Norge. Å ta tre poeng mot dem hjelper oss veldig, sa Lasse Nilsen til TV 2 Sporten etter kampen.

– Det var utrolig godt. Vi ladet opp med Åge Aleksandersen-konsert på onsdagen, og var bedre enn Rosenborg i dag. Det smakte veldig godt. Rosenborg jaget mål mot slutten. Vi vant fortjent, spesielt etter en veldig god første omgang, sa Simen Wangberg til TV 2 etter seieren.

Han tror Rosenborg fremdeles har sjansen til seriegullet.

– Brann ser veldig solide ut og nekter å tape. Rosenborg har et bedre lag kanskje offensivt. Jeg tror det er skummelt å avfeie Rosenborg som serievinner, sa han videre.

Tromsøs Mushaga Bakenga jublet ekstra mye etter seieren mot sin tidligere klubb.

– Det var vilt deilig å vinne denne kampen. Vi var ekstremt motivert. Jeg hadde veldig lyst til å å slå kompisene mine i Trondheim, så det var godt, sa Tromsøs Mushaga Bakenga.

– Skal ikke blande meg i Åges valg
Danmarks VM-vrakede spissprofil Nicklas Bendtner gjorde comeback etter skade, og fikk spille de siste 15 minuttene. Han maktet ikke å redde Rosenborg fra å gå på sitt andre strake nederlag i Eliteserien.

– Som jeg har sagt tidligere, så har Åge Hareide gjort en brukbar jobb med Danmark, og vi ønsker Danmark lykke til i VM. Jeg skal ikke blande meg inn i hvilke valg Åge tar, og så har han litt mer erfaring enn meg, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til TV 2 om Nicklas Bendtner.

I den forrige serierunden tapte Rosenborg mot nettopp Brann på Lerkendal.

Stanget Tromsø i ledelsen
I åpningsminuttene skapte både Tromsø og Rosenborg flere store sjanser.

Det var imidlertid Tromsø som scoret først.

Backen Jostein Gundersen stanget inn 1-0-ledelse til Tromsø etter et corner i det 28 minutt. RBK-keeper André Hansen var på ballen, men den glapp gjennom hendene på sisteskansen.

– Det var deilig å få et mål, og vi var gode å presse, sa Tromsøs målscorer til TV-kanalen MAX i pausen.

Rosenborg skapte flere sjanser til å utligne, men måtte gå til pause med 0-1 i bagasjen.

– Vi spilte bra de siste 20-30 minuttene av omgangen, men vi manglet nok folk i boksen, sa en skuffet RBK-trener Kåre Ingebrigtsen i pausen.

Traff tverliggeren
Rett etter pause var Tromsø nær ved å doble ledelsen.

Runar Espejord fikk stå umarkert i feltet etter innlegg, men headingen traff tverligger og over.

TV-bildene viste at RBK-keeper Hansen fikk noen fingre på ballen og fikk slått den knallharde headingen i treverket og over.

Ti minutter ut i omgangen testet Espejord skuddfoten. Igjen reddet Hansen på mesterlig vis.

– Propaganda-fotball
Like etter kom Bakenga seg gjennom på kanten. På vakkert vis fant han Lasse Nilsen med en 45-graders pasning.

Lasse Nilsen satte ballen lekkert i nettaket.

TV-bildene viste at Nilsen muligens var i offside da han satte inn 2-0-scoringen i det 57. minutt.

– Selv André Hansen kunne ikke gjøre noe med den, for det var propaganda-fotball av Tromsø, mente MAX-kommentator Asbjørn Myhre etter scoringen.

Men i det 62. minutt reduserte Rosenborg. Tore Reginiussen, som har en fortid i nettopp Tromsø, headet inn 1-2-scoringen for Rosenborg fra kloss hold.

I det 76. minutt sendte RBK-trener Kåre Ingebrigtsen Nicklas Bendtner på banen. Ut gikk Alexander Søderlund.

Bendtner startet på benken
Danmarks VM-vrakede spiss Nicklas Bendtner var tilbake i troppen etter sin skade, men måtte starte på benken mot Tromsø.

Dansken klarte imidlertid ikke å sette inn 2-2-scoringen for Rosenborg, og dermed tapte trønderne 1-2 på Alfheim.

Slik startet lagene:

Tromsø: Kongshavn – Gundersen, Wangberg, Antonsen – Taylor, Åsen, Gamst Pedersen, Nilsen – Berntsen – Espejord, Bakenga

Rosenborg: Hansen – Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Meling – Jensen, A. Konradsen, Trondsen – Helland, Søderlund, De Lanlay.

Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand IF

Lik TV 2 Sporten på Facebook