Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alexander Kristoff klarte akkurat å henge med tetgruppen opp den siste stigningen fem kilometer før mål i Gansingen på den tredje etappen av Sveits rundt.

Verdensmester Peter Sagan var den som satte opp tempoet i bakken for å riste av konkurrentene, men mot mål ble det en sprintduell mellom Sagan. Sonny Colbrelli og Fernando Gaviria.

Bahrain Merida-rytter Colbrelli passerte målstreken like før Gaviria og Sagan.

Kristoff var ikke med i spurten og havnet utenfor topp ti. Også søndag ble en mulighet til å spurte om seier rotet bort.

– Jeg sitter bra med, eller bra og bra. Det er mange som faller av før meg i hvert fall. Jeg skulle gjerne kjempet om seieren. Sonny Colbrelli vant. Da hadde jeg også hatt gode muligheter til å spurte om seieren om jeg klart å sitte med litt lengre foran i bakken, sa Kristoff til TV 2 etter målgang.

30-åringen forteller at han akkurat klarte å henge med opp bakken, men at det gikk galt like etterpå.

– Det ble en slik strikkeffekt i feltet. Det var noen foran meg som ikke klarte å henge med. Da oppstod det en luke, som jeg ikke klarte å tette, sa Kristoff.

Frem til da beskriver han løpet sitt som «ganske optimalt». I de kommende etappene blir det mer kupert før en flat etappe åtte.

Tester nylig har vist at Kristoff er i god fysisk form. Han har imponert stort i kjøring i bakker opp mot én kilometer.

BMCs Stefan Küng er fremdeles sammenlagtleder.

Sveits rundt brukes som oppkjøringsritt til Tour de France, som starter 7. juli.