Marcus Pedersen: – Jeg er ikke dårligere enn spissene som er på landslaget nå

VIL UT: Marcus gjort feiringer som denne til sin vane denne sesongen.
VIL UT: Marcus gjort feiringer som denne til sin vane denne sesongen. Foto: Braastad, Audun
En brennhet Marcus Pedersen (28) mener han har lagt inn en god søknad for landslagsretur.

– Jeg er ikke dårligere enn de som er der nå. Joshua King er litt bedre enn de andre, bortsett fra ham kan jeg matche resten av dem.

Det seier Marcus Pedersen til TV 2, dagen etter at han scoret sitt tiende mål i Eliteserien denne sesongen på tretten kamper i Godsets poengdeling mot Start.

– Lar beina snakke
28-åringen har vært lyspunktet på et Strømsgodset-lag som sliter i bunnen av tabellen. Nå kommer han med et stikk til landslagsledelsen.

– Det er ikke noe jeg tenker mye på, det er de som bestemmer (Lars Lagerbäck og Per Joar Hansen journ.amn). Det er merkelig om toppscoreren i Eliteserien ikke blir kontaktet. Jeg har lagt inn en god søknad, sier Godset-stjernen.

Pedersen har ikke vært i landslagstroppen siden Norge tapte for Ungarn i EM-kvalifiseringen i 2015.

De siste månedene har Joshua King (26), Alexander Sørloth (22), Bjørn Maars Johnsen (26) og Ola Kamara (28) tatt beslag på spissplassene i den norske troppen. Lagerbäck har varslet at det blir færre endringer i de kommende landslagstroppene som skal kjempe om EM-plass i 2020.

– Jeg kan ikke svare på hvem som leder an. Jeg synes det er en takknemlig situasjon. Ingen skal føle at de er selvskrevne på laget, sa Lagerbäck om spisskampen før landskampene mot Island og Panama denne måneden.

– Begynner å haste
Ti seriemål på 13 kamper er Pedersens beste sesongåpning noen sinne.

28-åringen har sendt signaler om at det frister med et nytt utenlandseventyr. Så langt har det ikke kommet noen konkrete henvendelser på spissen, men han håper det skjer noe allerede i sommer.

– Jeg er i min beste alder nå, jeg har vel noen gode år igjen, men det burde skje noe snart, sier han og legger til.

– Nå lar jeg beina snakke, så får vi se hva som skjer. Jeg er åpen for det meste.

– Kunne scoret 15-16 mål
Godset har hatt en svak start på årets eliteseriesesong. Drammen-klubben ligger på 12. plass på tabellen med kun to seire på de ti siste kampene. Forrige uke valgte Tor Ole Skullerud å trekke seg som sjef på Marienlyst.

Pedersen mener han kunne scoret flere mål om laget hadde prestert bedre.

– Jeg er veldig fornøyd med egen sesongstart. Hadde jeg spilt på et lag som fungerer, ville jeg hatt 15-16 scoringer, sier Godset-stjernen.

Han innrømmer at det ikke er noe «must» å reise utenlands i sommer, og mener han kan styrke sin posisjon på overgangsmarkedet om han fortsetter i samme spor.

– Det er ingen nedtur for meg. Jeg kan sikkert doble antall scoringer, da vil jeg være enda mer attraktiv for utlandet, sier han.

– Nå eller aldri
TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen mener Pedersen ikke kan vente for lenge med å reise utenlands.

– Han har prøvd seg ute tidligere, uten hell. Han må komme seg ut snart før tiden er ute. Det er begrenset hvor mange klubber som er villig til å betale for en norsk spiss som nærmer seg 30 år, sier han til TV 2.

– Det er også noe Godset burde tenke på. Om de ønsker å tjene penger på ham burde det skje noe snart, sier Mathisen.

Lik TV 2 Sporten på Facebook