Odd Christian Eiking er i dag på Tour de France-rekognosering i Alpene.
Odd Christian Eiking er i dag på Tour de France-rekognosering i Alpene. Foto: Hommedal, Marit

– Blir forbannet om jeg ikke kommer med

Magetrøbbel og oppkast satte Odd Christian Eiking ut av spill under den siste testen før Tour de France.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Natt til lørdag - foran de to siste etappene av Dauphine - ble Wanty Groupe-Gobert-rytteren syk. Han måtte dermed bryte det som var hans siste ritt før det han håper skal ende med Tour de France-debuten 7. juli.

– Det var selvsagt kjipt, men det er ikke noe å gjøre med dette. Legene mistenker at det var matforgiftning. Jeg ble sengeliggende hele lørdagen med magetrøbbel og oppkast, så det var umulig å fortsette. Men jeg er bedre nå, sier Eiking til TV 2 mandag formiddag.

Trygg på Tour de France-plass

Da var han fortsatt i Frankrike, på rekognosering av den 10. etappen i Tour de France, fra Annecy til Le Grand-Bornand.

– Jeg skjønner ingenting hvis jeg ikke blir tatt ut på laget. Jeg viste bra form i Dauphine og er på rekognosering nå, så jeg blir forbannet hvis jeg ikke kommer med, sier den frittalende vestlendingen.

På den fjerde etappen av Dauphine kom han seg med i et åttemannsbrudd sammen med blant andre landsmann Edvald Boasson Hagen.

– Eiking har i aller høyeste grad styrket sine aksjer på fellesstartetappene for å kjøre Tour de France, slik jeg forstår det. Han var helt strålende i dag, kommenterte TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad.

– Jeg føler at formen stiger fra uke til uke. De to første etappene med klatring følte jeg meg veldig bra, og så fikk jeg markert meg litt med å komme meg med i et brudd, sier Eiking.

Dropper NM

Den klatresterke 23-åringen har bestemt seg for å droppe NM i Sandefjord 24. juni for å få en best mulig oppladning til touren.

– Løypen passer ikke for meg, så jeg prioriterer trening i stedet. Dette er ikke tidspunktet for en helg med gøy og kos. Nå må jeg ha fokus for å sikre at formen er 100 prosent når starten går i juli, forteller han.

Tirsdag kokken 20 presenterer Dag Otto Lauritzen, Johan Kaggestad og Christian Paasche TV 2s Tour de France-planer på sykkelkafeen Peloton i Torggata 35 i Oslo. Alle er velkomne.