Avgjorde med volleyperle: – Han har det Rosenborg mangler

Ranheim-eventyret fortsetter – med Kristoffer Løkberg som primus midtbanemotor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ranheim-Sarpsborg 2-1

Se målene i Sportsnyhetene øverst.

Sarpsborg hadde ikke tapt på seks kamper i Eliteserien. Søndag ble det imidlertid 1–2 mot Ranheim etter at Kristoffer Løkberg ble matchvinner i sluttminuttene.

Scoringen var Løkbergs fjerde denne sesongen, og midtbanemotoren har imponert TV 2s eksperter.

Såpass mye at de mener han kunne gjort en jobb for storebror Rosenborg.

– Løkberg har vært en av Eliteseriens beste så langt denne sesongen. Han skaper noe. Det skjer noe hele tiden. Han hadde passet perfekt i Rosenborg, sier Ole Martin Årst i FotballXtra.

– Han løper i alle fall mest av alle midtbanespillerne. Det er det RBK mangler, den løpskraften Ranheim har på midtbanen, sier Steffen Iversen.

– Rosenborgs problemer hadde ikke blitt løst om Løkberg hadde gått dit. Han er ikke på det nivået, men han har noen ferdigheter som kunne passet inn i det laget, utvilsomt, istemmer Jesper Mathisen.

– Jeg blir ikke overrasket om Løkberg snart spiller i en annen norsk klubb, dersom han vil det. Det virker som om disse guttene storkoser seg over å være med på dette eventyret. At de må jobbe på morgenene, det bryr de seg ikke noe om. Det skal nok litt til å forlate denne skuten, selv om flere av disse vil være attraktive for andre klubber i Norge og utlandet.

Klatrer til femte

Sarpsborg kom til Trondheim med fire strake seirer og seks kamper uten tap. Tap så det heller ikke ut til å bli søndag, men i nest siste spilleminutt kom scoringen som ødela den fine rekken til Geir Bakkes mannskap.

Kristoffer Løkberg fikk ballen i god posisjon etter et svakt slått hjørnespark og traff strålende på volley. Ballen føk nesten opp i krysset bak Sarpsborg-keeper Aslak Falch.

– Det er en kanon, sier Jesper Mathisen.

– En fantastisk scoring, og seieren er velfortjent etter denne andreomgangen, sier Iversen.

Med seieren klatret Ranheim til andreplassen på tabellen. Sarpsborg er fortsatt nummer fem.

Karlsen var sikker

Det var ingen festfotball som ble levert i Trondheim søndag. Gjestene fra Sarpsborg hadde størst grunn til å juble før pause etter at Ole Jørgen Halvorsen tidlig overlistet Ranheim-keeper Even Barli fra skrått hold.

Det tok 25 minutter av kampen før Ranheim kom til sin første sjanse. Da blåste Kristoffer Løkberg ballen langt over mål fra god posisjon.

På tampen av omgangen hadde også Erik Tønne muligheten til å utligne, men skuddforsøket ble det ingen ting farlig ut av.

Ranheim våknet litt utover i annen omgang og fikk etter hvert betalt. Etter 70 minutter kranglet Kim Ove Riksvold med seg ballen på 16-metersstreken, gjorde en piruett inn i feltet og ble felt av Matti Lund Nielsen. Dommer Trygve Kjensli hadde ikke annet valg enn å peke på straffemerket.

Michael Karlsen var sikker da han fikk sjansen til å utligne.

Eventyret fortsetter

Så kom scoringen som avgjorde kampen i Ranheims favør. Den kom etter en annen omgang som ikke var direkte sjanserik.

Ranheim-eventyret fortsetter likevel. Etter 13 spilte kamper har den nyopprykkede trønderklubben kun tapt tre ganger. Åtte seirer har det blitt.

Neste runde tar Sarpsborg 08 imot Tromsø, mens Ranheim spiller borte mot Strømsgodset.

(©NTB/TV 2)