Bugge-tabbe hjalp heldige Start: – Han har kostet flere poeng denne sesongen

Espen Børufsen og Kjetil Rekdal fikk ett poeng mot Strømsgodset, som bombarderte Start-forsvaret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Start - Strømsgodset 1-1

Se målene i Sportsnyhetene øverst!

Kjetil Rekdal ledet Start for første gang mot Strømsgodset, men det meste handlet om drammenserne. De kjørte kampen fra start til slutt, men bare én gang klarte de å overliste Starts målvakt.

Da ble tabben til Godset-keeper Espen Bugge Pettersen kostbar, for etter 18 minutters spill måtte han se innlegget til Espen Børufsen gå bak seg. Marcus Pedersen utlignet like etter pause, men flere scoringer ble det ikke på Sørlandet. Dermed endte det det med skuffende 1-1 og ett poeng for Strømsgodset i den første kampen under trenervikar Bjørn Petter Ingebretsen.

– Det var nok en tabbe fra Espen Bugge Pettersen. Han har hatt tabber som har kostet flere poeng denne sesongen, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Godset -keeper Bugge Pettersen var frustrert over baklengsmålet.

– Vi var det klart beste laget, skapte muligheter og styrte kampen, men vi slet med uttelling. Så flakset de inn et mål på oss. Det er et «lucky shot». Det er et innlegg som havner et sted det ikke skal, sa han til Eurosport Norge i pausen.

Bugge-tabbe ga Start ledelsen

Jakob Glesnes fikk kampens første mulighet da han var nær ved å heade Strømsgodset i ledelsen, men Start-målvakt Jonas Deumeland reddet greit.

I det 18. spilleminutt havnet ballen ute hos Espen Børufsen. Venstrekanten så ut til å prøve innlegg, men det ble i stedet en perfekt avslutning som gikk inn til 1-0.

– Det var såpass upresist at den gikk rett i mål. Keepertabbe? Ja. Fin scoring isolert sett? Ja. Viktig scoring? Ja, sa tidligere Start-spiss Ole Martin Årst i FotballXtra-studio.

Start heldige før pause

Gjestene fra Drammen var aggressive og offensive i sørlandshovedstaden, men slet med å omsette flere gode muligheter i scoringer.

– Start kommer til å slippe inn mål hvis de skal ligge lavt og samtidig være så passive. Man kan fint ligge lavt hvis man opprettholder korte avstander, men akkurat nå ser de engstelige ut, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Tidlig i andre omgang fikk Strømsgodset endelig noe å juble for. Tokmac Nguen slo et glitrende innlegg til Marcus Pedersen, som snek seg bak ryggen på Start-stopper Damion Lowe og bredsidet inn 1-1 for Godset.

– Det er et klassisk Godset-angrep, der det går fort i lengderetning. Det er veldig, veldig godt Strømsgodset-spill, kommenterte Ole Martin Årst.

Godset redusert til ti mann

Strømsgodset fortsatte å presse Start, og etter drøyt én times spill var Eirik Ulland Andersen nær ved å doble ledelsen på et frispark fra 25 meter.

Godset slet med å overliste Deumeland, og ti minutter før full tid kun Kevin Kabran til en stor mulighet, men Start-vingen blåste ballen over.

– Det er en dårlig avslutning. Han treffer ikke rent, sier Mathisen.

Like før slutt fikk Nguen sitt andre gule kort i kampen og ble sendt i dusjen. Det gjorde Start klarte å presse gjestene på slutten, men det endte 1-1.

– Det var en grei avgjørelse, sa Årst i FotballXtra-studio.