Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alexander Kristoff var irritert på seg selv etter den 2. etappen i Sveits rundt. Etappen passet nordmannen bra, men UAE-rytteren ble hindret av en velt og havnet for langt bak da avgjørelsen falt.

– Det er skuffende, for det var dagens etappe og siste fellesstart som er sjansen for min del. Å kaste bort denne sjansen med å sitte for dårlig plassert er tåpelig, men når du kommer opp i trøbbel må du bremse, sa Kristoff til TV 2 etter målgang i Frauenfeld søndag.

30-åringen vant i Gippingen to dager før Sveits rundt.

Trener Stein Ørn mener Kristoff er i rute før Tour de France.

– Gippingen var en test på samarbeidet mellom opptrekkerne til Alexander. Resultatet ble bra. Det var en komfortabel seier. På papiret var det ikke den sterkeste motstanden, men mye kan skje i en sånn spurt. Det var godt å dra den i land. Det var viktig for Alexander, og det var viktig for laget. Det stimulerer dem til å jobbe videre, sier Ørn.

Han har selv vært vitne til oppsiktsvekkende gode testmålinger den siste tiden. Kristoff produserer mer kraft ned i pedalene enn på lenge.

– Watt-verdiene før han reiste har vært veldig, veldig gode. Faktisk noen av de høyeste vi har målt noensinne når det gjelder mellomlange bakker. På bakker opp mot en kilometer har han veldig gode verdier. I Sveits skal han jobbe med de lengre bakkene. I spurtene blir det interessant å se om de får det til å fungere, sier han.

Første forsøk gikk skeis. Kristoff erkjenner at det minker på mulighetene til å teste ut opptrekkstoget.

– I dag (søndag) var det en bortkastet sjanse, for jeg tror jeg hadde hatt en god mulighet. Beina er egentlig bra.

– Er du irritert på deg selv?

– Ja, jeg er litt irritert på meg selv, men sånn er det, sier Kristoff.