FALT PÅ TRENING: Maren Lundby la ut et bilde av seg selv på Instgram etter uhellet. Det ser du lenger ned i artikkelen. Foto: Ruud, Vidar
FALT PÅ TRENING: Maren Lundby la ut et bilde av seg selv på Instgram etter uhellet. Det ser du lenger ned i artikkelen. Foto: Ruud, Vidar

Lundby slo ansiktet på trening i Innsbruck

Fikk et ublidt møte med plastedekket.

Maren Lundby fikk et ublidt møte med plastdekket i Bergisel-bakken i østerrikske Innsbruck søndag. Hun pådro seg skrubbsår i ansiktet.

Det viser et bilde totningen har lagt ut på Instagram. Sårene er over og under øynene.

– Bindingen som falt ut, skriver Lundby i en melding om hvorfor hun gikk over ende på sletta.

I tillegg har hun på Facebook publisert en videosnutt av treningshoppet som ikke gikk helt etter planen. Klippet viser hvordan Lundby falt og slo ansiktet etter at hun hadde landet på den grønne plasten i Bergisel-bakken.

– Litt skrubbsår, ellers like hel, skrev trener Jermund Lunder på Instagram.

23 år gamle Lundby ble i vinter Norges første kvinnelige OL-mester i hopp. Hun totaldominerte også verdenscupen.

Kolbukameratene-hopperen er med på treningsleir i Innsbruck og Seefeld, hvor de norske hopperne tester kommende vinters VM-bakker.​

Den olympiske mesteren i hopp er blitt bildet utad på kampen om at jentene skal få hoppe skiflyging og i like store bakker som gutta i verdenscupen.

Selv har imidlertid ikke lyst til å bli gjort til en frontfigur i kvinnekampen.

– Jeg merker jo at folk ser på meg som en en kvinneforkjemper, men jeg ønsker egentlig ikke å være det, sa Lundby til TV 2 i mai.

– Hvorfor ikke?

– Nei, jeg ønsker å være skihopper. Og jeg føler at jeg ikke er noe politiker oppi dette her.

Samtidig mener hun det er en selvfølge at kvinnehopp nå nærmer seg en full likestilling med mennene.

– Nå har vi fått jobbet slik at vi får flere renn på kalenderen, og sånn sett er mer likestilt. Det er veldig bra. Men jeg føler ikke at jeg skal ta den rollen som forkjemper. Jeg holder meg til skihoppingen. Det er det jeg kan, sier hun.

(©NTB)