UTE: Manuel Lanzini.
UTE: Manuel Lanzini. Foto: Victor R. Caivano

Argentina-profil mister VM

Korsbåndet røk for Manuel Lanzini på trening.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Argentina bekrefter at det fremre korsbåndet røk for Manuel Lanzini under fredagens morgenøkt.

Dermed mister han VM, og vil sannsynligvis være ute i store deler av Premier League-sesongen for West Ham.

– Det har selvfølgelig betydning for Argentina når en som er tiltenkt en plass i startelleveren ryker så tett opp mot mesterskapet. Man finner kvalitet i troppen, men det gjør noe med forberedelsene når Sampaoli har spilt ham inn i laget, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller.

Den offensive midtbanespilleren har spilt fire kamper for det argentinske landslaget, og fikk debuten under Jorge Sampaoli forrige sommer.

Han fikk starte lagets siste treningskamp mot Haiti, og var høyaktuell for en startplass i Argentinas første gruppespillskamp mot Island.

– De får nok inn en fantastisk spiller, men landslagsfotball er annerledes enn klubbfotball. Man får dårligere tid til å forberede seg. I hele år har Sampaoli sett frem til kampen mot Island. Jeg tror Lanzini hadde startet der, sier Stamsø Møller, og fortsetter:

– Nå må man stokke om på laget og kanskje endre formasjon. Det er ubehagelig for Sampaoli og en ulempe for Argentina. Han er en undervurdert spiller som har vært nydelig å ha for Messi og Agüero. De har mange gode spisser, men ikke så mange gode servitører.

Mot Haiti bekledde Lanzini høyreflanken, og ble da byttet ut til fordel for Independiente-spiller Maximiliano Meza.