«BP» blir Godset-vikar

Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen før eliteseriekampen mellom Strømsgodset og Odd på Marienlyst stadion i 2016 Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen før eliteseriekampen mellom Strømsgodset og Odd på Marienlyst stadion i 2016 Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Den tidligere Strømsgodset-treneren får igjen hovedansvaret på midlertidig basis.

Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

– Jeg ble spurt om å hjelpe til og det har jeg sagt ja til. Vi er i en utfordrende situasjon, men jeg er sikker på at vi skal klare å snu dette sammen. Nå håper jeg alle i og rundt klubben kan bidra til at vi får positivitet rundt Strømsgodset igjen, sier BP til godset.no.

Det var Drammens Tidene som omtalte saken først.

– Vi har ikke prestert godt nok, men vi vet hvilket potensial denne spillergruppa har. Nå skal vi trykke på noen brytere slik at de får ut potensialet sitt – både individuelt og som lag. Da vil resultatene også komme. Det handler om enkle ting og det handler om å se fremover, sier 51-åringen.

Ingebretsen vil lede laget i helgens kamp mot Start. 51-åringen hadde sin første periode som hovedtrener i Godset for tre år siden. Da ledet han laget til seriesølv.

– En helt riktig avgjørelse
​TV 2-ekspert Jesper Mathisen mener Ingebretsen-returen er en fornuftig avgjørelse.

– Han kjenner gruppen godt. Han vet nøyaktig hvilke knapper han skal trykke på. Han kjenner også Godset største profiler godt. Det at han blir flyttet opp og får det midlertidige ansvaret, er helt riktig. Men nå starter jakten på en permanent erstatter, sier Mathisen.

Ingebretsen måtte i 2016-sesongen gi seg som hovedtrener grunnet helseproblemer. Nå tar han igjen fatt på jobben på midlertidig basis.

– Han trappet ned fordi helsen ikke taklet trøkket som jobben medfører. Den helsen tåler nok fortsatt ikke det trøkket. Så han har nok ikke interesse av å ta over på permanent basis, sier Mathisen.

Den siste tiden har Bjørn Petter Ingebretsen jobbet som toppspillerutvikler i Godset. I fjor høst var han også innom Fredrikstad for å redde plassen i OBOS-ligaen helt på tampen, men det endte tilslutt med nedrykk til 2. divisjon.

Onsdag kveld ble det klart at Tor Ole Skullerud valgte å trekke seg fra sin jobb som hovedtrener.

– Etter hvert føler jeg også på noen dårlige prestasjoner den siste tiden, en opplevelse av at spillerne ikke responderer på det jeg ønsker at vi skal stå for både fotballmessig og som lag og individer. Det har vært mitt ansvar å få oss til å se bra ut, få oss til å dra lasset sammen. Jeg kjenner at vi ikke gjør det i stor nok grad og da er det riktig for meg som leder å tre til side, sa Skullerud etter avgjørelsen.

Ifølge DT har verken assistenttrener Håkon Wibe-Lund eller Martin Foyston lyst til å lede Godset-laget rett etter Skulleruds avgang.

Strømsgodset ligger på en skuffende 12. plass i Eliteserien etter like mange kamper. Søndag møter drammenserne Start på Sør Arena. Det er Kjetil Rekdals første kamp i sjefsstolen for sørlendingene.

Flo: – Det er ikke garderoben som bestemmer
​Sportssjef Jostein Flo forteller til TV 2 at han skulle ønske Skullerud ikke hadde trukket seg.

– Vi har slitt som klubb. Tor Ole har en klar formening om hva han krever av spillerne enkeltvis og som lag. Han har ikke være helt fornøyd med det. Han valgte å trekke seg, og det har vi forståelse for. Men jeg skulle ønske han fortsatte, sier sportssjef Jostein Flo til TV 2.

– Hadde han mistet garderoben?

– Meninger er det alltid i fotball. Det er ikke garderoben som bestemmer hvem som skal trene Strømsgodset, sier Flo, som legger til:

– Vi har dullet oss litt inn i en syklus med altfor dårlig selvtillit med tanke på hvor stor klubb Strømsgodset er og hva slags forventinger som er rundt klubben. Det er mange meninger, og det har vi ikke klart å mestre.

Den tidligere landslagsspilleren forteller også at han allerede er blitt nedringt av kandidater som kan tenke seg jobben som hovedtrener.

– Har fått 100 navn på denne telefonen som har tilbudt seg selv det siste døgnet. Nå har vi en intern løsning. Bjørn Petter hadde en periode som hovedtrener her med strålende resultater før han måtte gi seg på grunn av helsen. Nå er helsen mye bedre, sier Flo.

Flo bekrefter også at Ingebretsen er aktuell for å ta over på permanent basis.

(©NTB/ TV 2)

Lik TV 2 Sporten på Facebook