King svarte med scoring:

– Han viser killer-instinkt og klasse

Joshua King var lite fornøyd med å bli benket mot Island. Mot Panama takket han for tilliten med matchvinner-scoring.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se hvordan King parkerte Panama-forsvaret og scoret i vinduet øverst!

Norge – Panama 1-0

– Hvorfor feiret du med å hysje?

– Ingen kommentar, sier King til TV 2.

– Hvorfor ikke?

– Jeg har gitt for mange overskrifter de siste dagene. Nå skal jeg roe meg ned. Pappa ba meg roe ned, så ingen kommentar, sier King med et smil om munnen.

Landslagssjefen er på sin side godt fornøyd med scoringen som var et resultat av en lang ball mot Kings spissmakker, Bjørn Maars Johnsen.

– Det er et kjempebra mål, og de jobber bra sammen. Det er godt å ha flere spillere i hver posisjon, sier Lars Lagerbäck, som hadde Tarik Elyounoussi, Ola Kamara og Alexander Sørloth på benken fra start.

Scoret tidlig

For første gang siden 2010 har landslaget vunnet fire kamper på rad etter 1-0 over VM-klare Panama.

Lars Lagerbäck kunne glise for ledelse allerede i det fjerde minutt.

Sten Grytebust dunket ballen opp. Bjørn Maars Johnsen gikk i duell, men ballen gikk rett forbi og landet hos Joshua King. Bournemouth-profilen sparket ballen fremover med et langt touch, parkerte Panama-forsvaret fullstendig på fart og tuppet ballen i mål alene med keeper.

Det var Kings 12. mål i hans 33. landskamp.

– King viser killerinstinkt og klasse. I spisspar med Maars Johnsen får han anledning til å være andrespiss og ta nedfallsfrukten, sa TV 2s ekspertkommentator Brede Hangeland.

Matchvinneren ble byttet ut i pausen til fordel for Ola Kamara. King avslører at han visste om byttet før kampen.

– Jeg visste at jeg bare hadde 45 minutter, så jeg måtte prøve å gjøre sakene mine på de minuttene. Jeg syntes vi spilte bra i første omgang. Panama fikk til så mye. I andre omgang hadde de mye ballbesittelse i andre omgang, men du vinner kamper med scoringer, sier King til TV 2.

Solide defensivt

Etter den gnistrende starten, fikk Panama ha mye ball. Norge forsvarte seg og var hissige på å ta kontringene, men de avgjørende pasningene sviktet. Derimot var Lagerbäcks menn bunnsolide bakover.

Utenom et frisparkforsøk Grytebust dyttet enkelt unna, hadde gjestene ingen sjanser før pause. TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen konstaterte at Norge hadde full kontroll før hvilen, og trakk blant annet frem målscorer Kings arbeidsvilje.

– King var skikkelig på hugget fra start av. Han er den som kan skape ting og har X-faktor. I dag har han jobbet knallhardt og satt inn et skikkelig toppress, som er en av grunnene til at vi har få problemer i dag, sa Mathisen.

Tok King og Berge av

I pausen byttet Lagerbäck ut Grytebust, Berge og King til fordel for Nyland, Midtsjø og Kamara. Fire minutter ut i omgangen var Norge nær å kopiere pangstarten fra første halvdel.

Tore Reginiussen kranglet til seg rom på bakerste stolpe på et hjørnespark, men headingen gikk rett i Panama-blokken.

Det fortsatte imidlertid å lugge fremover, men tidligere landslagsstopper Hangeland lot seg imponere av den defensive organiseringen.

– Vi kan ha ambisjoner om å være i verdenstoppen i den delen, men presisjonen i overgangsspillet er et godt stykke fra de beste. Den må opp, konstaterte TV 2s ekspertkommentator.

74 minutter tok det før gjestene fra Mellom-Amerika kom til en målsjanse. Innbytter Torres fikk ballen sju meter fra mål, men spissen traff et norsk bein og ballen spratt ut til corner.

Deretter kom Norge til kampens desidert største sjanse. Alexander Sørloth tok ballen med seg med et fantastisk førstetouch, og dro nedover mot linjen. Han la ballen inn foran mål til Kamara, som nærmest kunne spasere ballen inn i mål. LA Galaxy-spissen bommet imidlertid fullstendig på ballen.

– Det er en vanvittig miss. Det er lettere å score enn å bomme, sa Hangeland.

– Det er nesten ufattelig at han setter den over fra så kort hold, kommenterte Øyvind Alsaker.

På tampen åpnet det seg opp i gjestenes forsvar. Plutselig fikk Iver Fossum et hav av rom da han ble spilt fri langs venstresiden, men avslutningen fra om lag 16 meter gikk utenfor.

Lagoppstillinger

Norge (4-4-2): Sten Grytebust (Ørjan Nyland) – Martin Linnes, Tore Reginiussen, Kristoffer Ajer, Birger Meling – Iver Fossum (Ghayas Zahid), Markus Henriksen, Sander Berge (Fredrik Midtsjø), Stefan Johansen (Selnæs) – Joshua King (Ola Kamara), Bjørn Maars Johnsen (Alexander Sørloth).

Panama (4-1-4-1): Penedo - Machado, Torres, Escobar, Davis - Gómez - Bárcenas, Cooper, Godoy, Rodríguez - Pérez.