TRENINGSKAMP: Søndag slo Mexico Skottland 1-0 på eget gress. Etter kampen skal skal flere av spillerne ha festet til langt på dag.
TRENINGSKAMP: Søndag slo Mexico Skottland 1-0 på eget gress. Etter kampen skal skal flere av spillerne ha festet til langt på dag. Foto: Henry Romero

VM-stjerner på skandalefest:

– Festet til langt på dag med 30 prostituerte

Åtte meksikanske landslagsstjerner henges ut etter det som omtales som en sexfest.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter Mexicos 1-0 seier over Skottland på søndag, skal flere av Mexicos viktigste spillere ha skeiet voldsomt ut før avreise til Europa og siste del av VM-oppkjøringen.

Magasinet TV Notas slo tirsdag stort opp om at åtte spillere hadde festet i et døgn etter treningskampen, og hevdet at 30 prostituerte var til stede på festen.

Det var Nettavisen som omtalte saken først blant norske medier.

Spillerne som ble avbildet på vei inn til festen, er Guillermo Ochoa, Carlos Salcedo, Jonathan og Giovanni dos Santos, Jesus Corona, Raul Jimenez, Marco Fabian, Jesus Gallardo og Hector Herrera.

– Ville være litt frekke

En anonym kilde hevder overfor magasinet at festen startet rundt 22.30, og holdt på helt til 16.00 neste dag.

– De hadde det kjekt med musikk, drinker, spill og kvinner. De fikk en frikveld, uten konene eller kjærestene, sier den anonyme kilden ifølge den britiske avisen Daily Mails, som også omtaler saken, oversettelse.

– De ville være litt frekke. Hva skulle de ellers med 30 prostituerte, følger kilden opp på spørsmål om hvorfor spillernes partnere ikke var invitert.

Skandale i 2011

Den britiske tabloidavisen The Sun minner om at dette ikke er første gang medlemmer av den meksikanske landslagstroppen havner i medias søkelys etter festing i forkant av et mesterskap.

I 2011 inviterte flere spillere prostituerte til lagets base i Ecuador. Opptrinnet resulterte i at åtte spillere ble vraket fra troppen til Copa America.

Denne gangen kan det se ut til at spillerne slipper billigere unna.

– En fridag er en fridag. Det handler ikke om vi liker det eller ikke. Vi er nødt til å understreke at de hadde fri, og ikke har gått glipp av noen treninger eller lagmøter. Verdispørsmålet er noe annet. Jeg fordømmer ikke spillerne. Det er et komplekst spørsmål, men hvordan de bruker fritiden sin er en personlig avgjørelse, uttaler generalsekretær i Det meskikanske fotballforbundet Guillermo Cantu, ifølge Daily Mail.

ESPN-reporter Ricardo Cariño tok til sosiale medier etter TV Notas' avsløringer.

– Det er ikke festen som er problemet, den skjer på fridagen deres. Det utrolige er at de har fire år på å gjøre det, og så gjør de det dager før VM. Noen av de involverte har koner og kjærester, skriver Cariño, ifølge Nettavisen.

17. juni spiller Mexico deres første VM-kamp mot regjerende mester Tyskland. Deretter står Sør-Korea for tur, før de spiller siste gruppespillkamp mot Sverige.