Frustrert Bolt dominerte i duellene for Strømsgodset

Han er kjent for hurtigheten, men det var med styrke og duellkraft at Usain Bolt viste seg frem på fotballbanen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Strømsgodset-Norge G19 0-1

Se Bolts involveringer i videovinduet øverst.

De mange skuelystne til treningskampen mellom Strømsgodset og Norges G19-landslag måtte vente til det var spilt 70 minutter, men så kom byttet alle på Marienlyst ventet på:

Verdens raskeste mann, Usain Bolt, ble byttet inn for Magnus Lahnkof Dahlby.

Mannen først og fremst kjent for sin hurtighet fikk ikke mange ballberøringer, og det var på et annet område han viste seg mest frem - i hodeduellene.

Etter kampen så Bolt frustrert ut.

– Jeg ville ha sjansen til å bruke farten min. Jeg sa til de andre at de måtte spille ballen over toppen. Jeg sa: «De er 19 år. Jeg er sikker på at jeg er raskere enn dem.» Jeg ville bare ha en gjennombruddsball, sier Bolt.

Jamaikaneren bar draktnummer 9,58 – noe som tilsvarer verdensrekorden hans på 100 meter.

– Jeg er sikker på at jeg vil få sjansen til å spille profesjonell fotball. Jeg vet talentet mitt. Jeg skal presse meg til å bli bedre og bli den største. Det er fokuset mitt akkurat nå. Dette er det første steget til å vise hva jeg kan.

– Har du fått noen tilbud?

– Det er folk vi snakker med. Vi må bare finne ut det beste laget og veien å gå. Det er ting vi må finne ut så raskt som mulig.

Frustrert, men OK

Den 195 centimeter høye jamaikaneren viste seg å være en håndfull for de norske landslagspillerne i luften.

I en duell kort tid etter at han ble byttet inn var han bare et renere treff unna å få headet ballen i mål.

På et tidspunkt brukte han farten sin for å true G19-keeper Emil Ødegaard som brukte lang tid med ballen, men Ødegaard fikk ballen unna i tide.

– Jeg syns han var OK. Han hadde sikkert lyst til å være mer med i spillet, men det klarte vi ikke i dag. Han hadde noen OK involveringer, sier Tor Ole Skullerud etter kampen.

– Ja, jeg tror han hadde lyst å vise seg mer frem, og hadde nok lyst på mer spilletid. Slik ble det. Alt i alt er han nok fornøyd med både å få trene og spille en kamp her.

– Vidunderlig

Det har vekket oppsikt at Bolt den siste uken har trent med den norske eliteserieklubben, og 31-åringen har selv vært fornøyd med oppholdet.

– Det har vært vidunderlig. Jeg har lært mye og har plukket opp nye ting. Det er jeg glad for. Jeg er glad for at de tok så godt imot meg, sier Bolt til TV 2.

Før kampen lovet Godset-trener Tor Ole Skullerud superstjernen spilletid.

– Han er ganske god. Han har veldig lyst til å spille fotball og synes det har vært gøy å trene med oss. Det har vært morsomt å ha ham her, sier Skullerud.

– Hva er han best på?

– Han er rask, hehe. Han er en typisk bakromsspiller. Det er full fart. Han er kraftfull og sterk, sa Skullerud.