Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da Sir Geoff Hurst og det engelske landslaget vant VM på hjemmebane i 1966, var ikke begrepet «wags» oppfunnet.

Se reportasjen med den engelske legenden i videovinduet øverst.

På vinnerbanketten på Royal Garden Hotel 30. juli var det duket til 500 mennesker, men ikke én kone eller kjæreste fikk være med.

– De måtte sitte i et eget rom på hotellet, separert fra oss spillere. Det var fire semifinalelag på banketten, men konene våre var ikke invitert, sier Hurst til TV 2 før han legger til at det var veldig hyggelig å se sin kone etter at festivitasen var over.

I 2006 var Hurst på plass i Tyskland og fulgte det engelske landslaget tett. Der mente han å observere at de berømte og beryktede fotballfruene stjal spillernes fokus.

– Konene var tett på spillerne det mesterskapet, og de var en distraksjon. Jeg er mot å ha de med i mesterskap.

– Så du vil holde de unna den engelske troppen? Ingen glamour, ingen Hollywood-faktor?

– Ja, holde de vekke, så langt unna som mulig!

Cheryl Cole, Ashley Coles tidligere kjæreste, og Victoria Beckham under VM-kampen mellom England og Ecuador i Tyskland i 2006.
Cheryl Cole, Ashley Coles tidligere kjæreste, og Victoria Beckham under VM-kampen mellom England og Ecuador i Tyskland i 2006. Foto: Thomas Kienzle

Den tidligere West Ham-spissen som scoret tre mål i finalen på Wembley i 1966 og sørget for Englands eneste VM-trofé, benytter anledningen til å sitere en lagkamerat fra det berømte 66-laget.

– Vår høyreback i 66, George Cohen, har et vidunderlig sitat om dette. «Når du går i krigen, tar du ikke med deg kona». Jeg synes det er meget passende, avslutter Hurst.

TV 2 møtte den nå 76 år gamle legenden i Cheltenham hvor han nå bor. Det blir flere reportasjer med den hat trick-helten under våre VM-sendinger i sommer. Hurst er fortsatt den eneste som har scoret tre mål i en VM-finale.​