Se spurten i videovinduet øverst.

Impey viste muskler på oppløpet og tok seieren flere sykkellengder foran den franske toeren Julian Alaphilippe. Tredjeplassen gikk til Pascal Ackmann fra Tyskland.

– Jeg trodde ikke jeg hadde bein til dette i dag, men jeg hadde en perfekt posisjon da spurten gikk. Dette hadde jeg ikke ventet, sa Mitchelton-rytter Impey etter etappeseieren.

Michal Kwiatkowski ble nummer fem og beholdt ledertrøyen. Den polske Sky-syklisten vant søndagens prolog (tempo). Han er to sekunder foran Impey i sammendraget.

Et brudd på tre mann fikk lov til å gå tidlig, men hovedfeltet hadde god kontroll hele veien. Utbryterne hadde aldri et større forsprang enn seks minutter på en etappe med hele sju kategoriserte stigninger. Det skal sies at det bare var den første stigningen (2. kategori) som var en reell prøvelse for rytterne. Elleve kilometer fra mål var bruddet kjørt inn.

Sven Erik Bystrøm (UAE) var i mål som nummer 22. Med det ble han best av Norges tre ryttere i årets Critérium du Dauphiné. Tre plasser bak fulgte Odd Christian Eiking (Wanty), mens Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) endte på 37.-plass.

Mandagens 179 kilometer lange etappe gikk mellom Valence og Saint-Just-Saint-Rambert.

(©NTB)