Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En skuffet Williams måtte til slutt innse at hun ikke kan spille videre på grusen i Paris. Hun forklarte at hun har pådratt seg en muskelskade i brystet, og at hun ikke kan serve.

Den hardtslående amerikaneren ble mor i fjor høst og har ikke spilt en Grand Slam-turnering siden Australian Open i 2017.

I comebacket på Roland-Garros har hun først og fremst fått oppmerksomhet for å spille i en heldekkende, svart drakt, men hun har også spilt godt nok til å ta seg videre til 4. runde.

Der var det duket for stormøte med Sjarapova, som kritiserte Williams i en bok hun ga ut nylig.

Williams har vunnet 18 av de siste møtene dem i mellom, mens Sjarapova kun har vunnet to ganger, begge i 2004. Den første av dem kom i finalen i Wimbledon, og nettopp den kampen ble viet mye plass i Sjarapovas selvbiografi «Unstoppable: My Life So Far» som kom ut i 2017.

– Jeg tror Serena hatet meg for å være den tynne jenta som slo henne i Wimbledon mot alle odds, skrev Sjarapova i sin selvbiografi ifølge BBC.

– Jeg tror hun hatet meg for å se henne da hun var på sitt laveste punkt, men mest av alt så jeg tror jeg hun hatet meg for at jeg hørte henne gråte. Hun har aldri tilgitt meg for det.

Williams har avfeid referansene til henne i boken som sladder og uttalt at hun var overrasket og skuffet over at så mye av boken handlet om henne.

– Jeg har ikke noen negative følelser mot henne, og det var litt skuffende å lese det i den sladderboken, sa Williams nylig ifølge BBC.

Noe nytt stjernemøte mellom dem blir det altså ikke på en stund.

Williams har vunnet Roland-Garros tre ganger, senest i 2015. Hun har i alt 23 Grand Slam-titler i single.

(©NTB)