Diomande åpnet målkontoen i MLS

Adama Diomande fant kjapt nettmaskene etter sitt innhopp, men nordmannens første MLS-mål hjalp ikke Los Angeles FC til poeng i 1-2-tapet borte mot FC Dallas.

ENDELIG KOM SCORINGEN: Adama Diomande noterte seg for sin første MLS-scoring, men det var ikke nok til å vinne kampen mot FC Dallas. Foto: Ruud, Vidar

På stillingen 0-2 valgte Bob Bradley å slippe til Diomande etter 55 minutter. Spissen bøttet inn mål for Stabæk under amerikanerens ledelse, og i glohete Frisco i Texas trengte Diomande bare seks minutter på å markere seg.

Han sendte ballen pent forbi Dallas-keeperen etter å ha blitt spilt gjennom av lagkamerat Benny Feilhaber.

Det var Diomandes første nettkjenning siden forrige måneds overgang fra engelske Hull. 28-åringen står med to kamper så langt i MLS, begge som innbytter.

Reduseringsmålet ga ikke Los Angeles FC det løftet laget trengte. Vertene holdt unna i den stekende varmen. Reto Ziegler ga Dallas-klubben ledelsen etter 25 minutter, mens Roland Lamah doblet til 2-0 tidlig i annen omgang.

Diomandes lag har kun én seier på sine seks siste seriekamper. Helt på tampen ble gjestene fra Los Angeles redusert til ti mann da Jordan Harvey fikk sitt annet gule kort.

Zlatan på benken

Tidligere i uken gjorde Zlatan Ibrahimovic to mål for Los Angeles Galaxy, men i lørdagens 1-1-kamp borte mot Portland Timbers satt svensken for det meste på benken. Galaxy begrunnet avgjørelsen med at laget spilte på kunstgress for annen gang på fire dager.

– Vi følte at vi var tvunget til å gjøre det. Vi vil ikke at Ibrahimovic skal spille så mange minutter på et slikt underlag. Derfor gikk vi for denne løsningen, sa LA Galaxy-trener Sigi Schmid etter kampen.

Straffe

Zlatan-erstatter Chris Pontius ga gjestene 1-0 etter 20 minutter, men formsterke Portland Timbers slo tilbake. Med en drøy halvtime igjen å spille fikk hjemmelaget straffe, og den satte argentinske Diego Valeri trygt i mål. Ballen gikk hardt opp i nettaket.

Zlatan Ibrahimovic kom innpå da det gjensto 20 minutter, men stjernespissen klarte ikke å skaffe Galaxy et vinnermål.

Jørgen Skjelvik spilte som vanlig hele kampen i LA Galaxys midtforsvar. Ola Kamara var ikke i troppen ettersom han for tiden er opptatt med det norske landslaget.

Jo Inge Berget ble byttet ut målløs etter 65 minutter i New York Citys 3-0-seier over Orlando City. Han ble erstattet med den spanske profilen David Villa.