Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble remis for Carlsen med hvite brikker mot sin tidligere VM-motstander Vishy Anand etter 45 trekk.

Livesenter: Slik var partiet

Magnus Carlsen står nå som turneringsleder i TV 2 Sportskanalen-sendte Norway Chess med 3,5 poeng etter fem partier.

– Det er glimrende. Det har vært nær en perfekt turnering frem til nå. Man kan ikke forvente å vinne hvert parti med hvitt, sa Petter Heine Nielsen, Carlsens sekundant, i TV 2s studio.

Vishy Anand.
Vishy Anand. Foto: Roald, Berit

Nielsen sa også at Magnus Carlsen hadde håpet å overraske Anand i dagens parti, men at inderen var godt forberedt og dermed klarte uavgjort.

Magnus Carlsen var ikke fornøyd etterpå.

– Dette var ganske dårlig. Først overrasket jeg ham litt i åpningen, men fikk ikke noe ut av det. Jeg fikk så en gratissjanse da han gjorde en feil, men fortsatte å spille unøyaktig. Det var ikke sjanse til å vinne i det hele tatt. Alt i alt et dårlig parti, men jeg tar med meg et halvt poeng i hvert fall, sa 27-åringen.

– Jeg er ikke fornøyd med å få så lite ut av de hvite brikkene, selv om det ikke er en krise for sjansen til turneringsseier.

– På sett og vis kan man si at det er litt skuffende at Magnus ikke klarer å sette Anand på større prøver med hvit, men samtidig er Magnus turneringsleder, og det er de andre spillerne som må jage ham. Så lenge ingen skiller seg ut her, har Magnus råd til å avgi mange remiser, mener TV 2s sjakkekspert Kjetil A. Lie.

Norway Chess fortsetter søndag kl. 16.25. Da møter Carlsen Wesley So.Deretter får han to dager fri på grunn av at kinesiske Ding trakk seg etter at han skadet seg på fridagen.