Det er én måned igjen til verdens største sykkelritt starter. Lappartient tror ikke Froome-saken er løst innen den tid.

– Jeg har hele tiden ønsket at saken skulle vært avgjort før Giro d'Italia. Nå vil jeg se en løsning før Touren, men jeg er realist og tror ikke det vil skje, sier Lappartient til den franske avisen Le Parisien.

Froome avga i september i fjor en prøve med altfor høye verdier av astmamedisinen salbutamol. Det skjedde under Vuelta a España. Stoffet er ikke ulovlig i seg selv, men en syklist kan ikke ha en konsentrasjon på mer enn 1000 nanogram per milliliter i kroppen. Froome hadde det dobbelte.

Sky-stjernen har gjennom hele saken bedyret sin uskyld. Sykkelhistorien har flere eksempler på ryttere som har fått karantene på grunn av et for stort innhold av salbutamol i kroppen.

Nylig tok briten sammenlagtseieren i årets Giro. Froome er dermed regjerende mester i alle de tre Grand Tour-rittene. I fjor vant han både Tour de France og Vuelta a España.

Lappartient har tidligere uttalt at det vil være en katastrofe om det ikke foreligger en avklaring i Froome-saken innen Touren starter 7. juli. I intervjuet med Le Parisien understreker UCI-presidenten at det er en kompleks sak.

– Det beste hadde vært om Froome ikke deltok i konkurranser i påvente av en avklaring, men han har en annen oppfatning. Vi må respektere rettighetene han har, sier Lappartient.

Kommer det ingen avklaring før Touren, vil den drøye til etter den er ferdigsyklet.

Blir Froome funnet skyldig, risikerer han å bli utestengt i to år og miste alle seirene han har oppnådd siden fjorårets Vuelta.

(©NTB)