VRAKET: Til tross for fast plass på Celta Vigo, fant ikke Åge Hareide plass til Daniel Wass i VM-troppen.
VRAKET: Til tross for fast plass på Celta Vigo, fant ikke Åge Hareide plass til Daniel Wass i VM-troppen. Foto: Miguel Riopa

Vraket til VM og stemplet som illojal – nå bryter den danske stjernen tausheten

– Jeg står igjen som skurk, sier Daniel Wass, som kritiserer Det danske fotballforbundet og Åge Hareide.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Sverige mot Danmark på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo lørdag fra klokken 19.45.

Daniel Wass var en av de første spillerne Åge Hareide fjernet fra den danske bruttotroppen til VM-sluttspillet i Russland.

I et stort intervju med danske BT hevder midtbanespilleren til Celta Vigo at han er vraket på grunn av en episode fra 2016.

Wass meldte forfall til en samling med landslaget, og ble enig med landslagssjef Åge Hareide om å oppgi en skade som årsak til fraværet. Dagen etter startet Wass for Celta Vigo mot Barcelona.

Det danske fotballforbundet (DBU) hadde allerede gått ut med skadeversjonen. Det skapte storm i Danmark, og mange stemplet Wass som både forræder og illojal.

Wass mener episoden for to år siden fortsatt forfølger ham.

– DBU kunne melde om skade, eller hva de ville – bare de ventet til etter Barcelona-kampen. Det gjorde de ikke. De meldte om en skade dagen før, så jeg står igjen som skurk, mens Åge og DBU ikke får kritikk for å vrake en av Danmarks beste spillere til VM, sier 29-åringen til den danske avisen.

Wass mener det er andre grunner enn hans kvaliteter som fotballspiller som ligger til grunn for at han ikke blir med til Russland denne måneden.

– Jeg har sagt til Daniel at vi har prioritert lojaliteten til de spillerne som har vært med hele veien. Det har veiet tungt for både Daniel Wass og Pierre-Emile Højbjerg. De har begge gjort det godt mot slutten av sesongen, men nå har spillerne vært samlet i over ett år og spilt sammen i både trening og kamp, så jeg har prioritert dem jeg kjenner best, forklarte Åge Hareide tidligere denne uken, ifølge BT.

Landslagssjefen ga ikke Wass et eneste minutt i VM-kvalifiseringen.

– At jeg er en profil i La Liga, men ingenting på landslaget, er en morsom kombinasjon. Jeg har hele tiden sagt at jeg ikke kommer med. Jeg hadde ikke regnet med det, sier Wass, som ønsker seg tilbake på landslaget.

Hareide skal fjerne fire spillere til fra troppen før han har sine 23 utvalgte til VM. Rosenborg-duoen Mike Jensen og Nicklas Bendtner er fortsatt med.

Danmark er i VM-gruppe sammen med Peru, Australia og Frankrike.