HAPPY I TOTTENHAM: Mauricio Pochettino insisterer på at han er fornøyd med å være Tottenham-manager, men ryktene om Real Madrid går ikke bort med det første av den grunn.
HAPPY I TOTTENHAM: Mauricio Pochettino insisterer på at han er fornøyd med å være Tottenham-manager, men ryktene om Real Madrid går ikke bort med det første av den grunn. Foto: Glyn Kirk

Pochettino uttalte seg om Real Madrid-interessen

– Når Real Madrid ringer deg, må du lytte, sier Mauricio Pochettino.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Uttalelsen er på ingen måte med på å dempe spekulasjonene om at Mauricio Pochettino kan bli Real Madrids nye trener etter Zinedine Zidane.

– Er dedikert til Spurs

Marca meldte fredag at Tottenham-manageren er Real Madrids førstevalg, og den regjerende Champions League-vinneren skal allerede ha kontaktet argentineren for å høre om han er interessert.

– Når Real Madrid ringer deg, må du lytte, sier Pochettino til El Confidencial ifølge Guardian.

Pochettino er fredag på plass i Barcelona for å promotere sin egen bok «Brave New World», ført til pennen av fotballjournalist Guillem Balagué. Perfekt timing for å kommentere og eventuelt dementere ryktene om hans exit fra Tottenham, som han forrige uke skrev en ny femårsavtale med.

– Koblingen til Madrid er normal, og jeg tar det med det knusende ro. Jeg er dedikert til Spurs og har fremdeles en langtidskontrakt med dem som jeg akkurat har signert. Jeg er glad over hvor jeg er, og jeg er her for å snakke om denne boken, sier Pochettino ifølge Football-London.

Ingen klausul eller muntlig avtale

Real Madrid vil møte på flere utfordringer dersom de virkelig ønsker å sikre seg Pochettino. Balagué skriver i AS at den nye kontrakten ikke innholder en klausul eller en muntlig avtale om at han kan dra dersom Real Madrid banker på døren.

Det betyr at man eventuelt må forhandle frem en avtale med Tottenham - og det kan bli dyrt. The Times skriver at det vil koste Real Madrid 455 millioner kroner å kjøpe Pochettino fri fra kontrakten.

– Jeg har forståelse for ryktene, men det er livet. Jeg er så glad over min nye kontrakt. Hva som skjer i morgen, vet jeg ikke. Men fotball er fotball og ender opp med å plassere folk der de hører hjemme. Det viktigste er å nyte hver eneste dag. La oss nyte livet og ikke bekymre oss for hva som skjer i morgen, sier Pochettino, som svarer følgende på om han er på vei til Real Madrid.

– Nei, jeg er klar til å gå til lunsj. Ikke til å ta over Real Madrid. Jeg gleder meg til å dra tilbake til London. Prosjektet er spennende. Jeg er her nå, og det viktigste er boken.

Fotballekspert Guillem Balagué sier dette til TV 2 om saken:

– Det er nesten umulig å overbevise Tottenham-eier Levy, men Pochettino er god nok til å ta over hvilken som helst klubb i verden.

Löw utelukker bytte

Joachim Löw, landslagssjef for Tyskland, er også plukket ut som en av de heteste kandidatene til den ledige Real Madrid-jobben. Han avviser at han er interessert i å skifte beite.

– Jeg kan utelukke det helt. Det er ikke et tema, fordi vi forbereder oss til VM, sier Löw ifølge NTB.

Löw har ledet det tyske landslaget siden 2006 og har nylig forlenget sin kontrakt til 2022.