LeBron James fortvilte etter lagkompisens kjempeblemme

Golden State Warriors tok første stikk med 124-114 hjemme mot Cleveland Cavaliers etter en ekstra omgang. Det til tross for at LeBron James gjorde 51 poeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se dramatikken fra kampen i Sportsnyhetene øverst på siden!

Kampen fikk en noe merkelig avslutning. Cavaliers s hadde muligheten til å avgjøre etter ordinær tid, men J.R. Smith gjorde en grov feil mot slutten som gjorde at Cavaliers sikret seg en ekstraomgang.

– Han trodde vi hadde vunnet

Med 2,6 sekunder igjen av ordinær tid pådro Klay Thompson seg en personlig feil. Stillingen på tavla var 107-106 og dermed hadde Warriors gitt Cavaliers muligheten til å kunne avgjøre det hele med to straffer.

George Hill scoret på sin første straffe, men da Smith var framme på returen på den andre straffen, tok han bare ballen i hendene og forsøkte ikke engang å avslutte. Han hadde ikke fått med seg at stillingen sto 107-107.

– Han trodde vi hadde vunnet og at vi ledet med ett poeng, sa trener Tyron Lue.

Selv hevder Smith at han var fullstendig klar over hva som skjedde.

– Jeg prøvde å komme meg nok bort til å få av gårde et skudd. Jeg visste at det var uavgjort. Jeg trodde vi skulle ta timeout. Dersom jeg hadde trodd vi ledet, vil jeg holdt på ballen og fått dem til å takle meg, sier Smith ifølge ESPN.

LeBron James dominerte

I ekstraomgangen var det hjemmelaget som var best og vant med 10 poeng til slutt. Stephen Curry var Warriors mestscorende med sine 29 poeng, mens kampens gigant var James. Han leverte svimlende 51 poeng - og er den første på over 25 år til å score over 50 poeng i en finale-kamp. Forrige spiller som gjorde det var den ikke helt ukjente Michael Jordan.

– I natt spilte vi på nivå med det vi har gjort i hele sluttspillet. Vi satte oss selv i posisjon gang etter gang etter gang. Det var bare noen deler av spillet som ble tatt fra oss. Så enkelt er det, sier James, som flere ganger gjennom kampen var tydelig misfornøyd med dommerens avgjørelser mot ham.

Trener Lues reaksjon var den samme som James'. Han følte at flere avgjørelser gikk mot hans lag. Samtidig hyller han lagets største stjerne.

– Det var episk. Han gjorde nok til å lede oss til seier. Vi nådde ikke helt opp. Men dette er LeBron James, det er den han er. Det er derfor han er verdens beste spiller. Han har gjort det hele sesongen. Å gjøre det i natt og bli ranet, det er ikke riktig, sier Lue ifølge AP.

Men selv om James leverte en utrolig god kamp, var det blunderen til Smith som var det store samtaleemnet etter den første finalebataljen.

– Jeg vil ikke snakke situasjonen om hvordan den fjerde omgangen ble avsluttet. Jeg gjorde noen dumme avgjørelser ute på banen, sa Warriors Kevin Durant.

– Jeg vet ikke hva som gikk gjennom hodet på J.R. Han tok en flott retur og hadde gitt seg selv muligheten til å avgjøre kampen, sa han.

Den andre finalen spilles i Oakland søndag lokal tid. I fjor vant Warriors NBA-finalen over Cavaliers med 4-1 sammenlagt.