Nå kan du spille VM-manager

EN FANTASY-FAVORITT?: Danmark og Christian Eriksen er blant stjernene du kan velge i VM-manager 2018.
EN FANTASY-FAVORITT?: Danmark og Christian Eriksen er blant stjernene du kan velge i VM-manager 2018. Foto: Liselotte Sabroe
Knus vennene dine i TV 2 og NRKs ferske fantasy-satsing. Sjekk vår eksperts første råd!

Denne sommeren samarbeider TV 2 og NRK om å gi deg sommerens store fantasyfest. Fra avspark i Russland og åpningskampen mellom vertsnasjonen og Saudi-Arabia 14. juni, går det slag i slag med stjernekamper frem til finalen i Moskva en måned senere.

Hva passer da mer perfekt enn å supplere verdens største fotballfest med å sette opp og styre ditt eget drømmelag i VM-manager på tv2.no!

Som alltid; TV 2 deler ut fete premier til sammenlagtvinnerne. Våre fotballeksperter vil også delta i prestisjetunge dueller på tvers av NRK og TV 2.

Like prestisjefylt – kanskje mer – er selvsagt din kamp mot venner, kolleger, familie og selvutnevnte fotballfiender.

TV 2 Sportens fantasy-general Ole Martin N. Synnes gleder seg minst like mye til spillet, som til selve VM.

– Det blir helt fantastisk moro! VM i seg selv er jo en drøm, så VM-fantasy er den perfekte glasuren på kaka. Det blir intenst, det blir hett, det blir garantert sjokkerende prestasjoner fra noen spillere ingen har hørt om - så det blir en deilig kombinasjon av glede og frustrasjon! sier Synnes om sine egne forventninger.

Ny prisstruktur
Som i tidligere VM er fantasyopplevelsen på TV 2 like enkel som den er umulig. Få utdelt 100 millioner virtuelle kroner. Plukk en tropp på 18 mann. Velg formasjon og de elleve spillerne du har mest tro på fra start - kryss fingerne.

​Nytt av året er det at prisene på spillerne endrer seg i takt med innsatsen på banen.

– Spillerprisene i årets VM Fantasy er flytende, som betyr at spillere vil både gå opp og ned i pris. Disse prisforskjellene medfører ingen skatt, så om en av dine spillere stiger i pris får du være med på hele reisen til banken. Dessverre slipper du ikke unna inkassobyråene hvis en av dine spillere faller i pris, sier Synnes.

– Hvor mange bytter har man?

Gjennom hele mesterskapet får hver manager utdelt femten frie bytter, som kan benyttes akkurat når man vil, på hvilket som helst tidspunkt, under hele VM. Med disse femten byttene kan man for eksempel velge å bytte ut hele troppen på en gang, eller fordele byttene utover mesterskapet. Min første tanke er å holde igjen på byttene så lenge som mulig, men kjenner jeg meg selv rett, ryker det nok hvert fall to-tre bytter allerede første dagen, ler Synnes.

– Er det noen nye regler man bør legge spesielt merke til?

– I sluttspillet får man også ett ekstra bytte før hver runde, som kommer i tillegg til de 15 byttene man får utdelt i starten av mesterskapet. Disse ekstrabyttene i sluttspillet kan man spare underveis, så her gjelder det å følge nøye med på hvilke lag som går videre fra gruppespillet. I tillegg vil det også deles ut ekstrapoeng for de spillerne som er involvert i straffesparkkonkurranser, både for keepere og straffeskyttere, så her ligger det en potensiell gullgruve!

– Hvem MÅ man ha på laget?

– Ved første øyekast er det selvfølgelig vanskelig å komme utenom Lionel Messi, men 12.5 millioner spiser jo opp mye av budsjettet. Jeg synes lagkameratene i Paris-Saint Germain, Edinson Cavani og Kylian Mbappé ser spennende ut. Men best av alt, florerer det av angrepsvillige backer som Marcelo, Jordi Alba og Joshua Kimmich.

– Finnes det noen jokere?

– I den grad Mohamed Salah er en joker, er egypteren klassifisert som spiss og er på billigsalg til kun 9,5 millioner. Det gir jo mening, siden Salah ikke får en ideell oppladning til mesterskapet. Spørsmålet er hvor mye skulderskaden vil prege ham, og om han i det hele tatt blir klar til Egypts første kamp mot Uruguay. Det er noe helt annet å spille for Egypt enn Liverpool, så jeg vil ikke velge Salah på mitt lag med det første. Men i det sekundet Salah er på banen, er han inne på laget mitt.

Lik TV 2 Sporten på Facebook