– Vinnerinstinktet mitt er sterkere enn noen gang

Therese Johaug innrømmer at formen er meget god.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Therese Johaug har levert tester som får folk i skimiljøet til å måpe. Det lover godt før kommende sesong.

Landslaget har i noen år brukt en testløype fra Vinderen opp til Holmenkollen i Oslo. Johaug knuste samtlige kvinnelige og mannlige landslagskolleger bortsett fra Didrik Tønseth.

Johaug innrømmer at hun er i svært godt slag.

– Jeg kjenner at vinnerinstinktet er sterkere enn det har vært noen gang. Jeg drømmer om det perfekte løpet der skiene er perfekte og kroppen ikke blir stiv. Så vil tiden vise hvordan det går. Jeg har trent veldig godt denne perioden. Det første året prioriterte jeg å legge ned veldig mye trening for å se hvordan kroppen reagerte på det. Sesongene i fjor gikk litt på stumpene løs da jeg fikk beskjeden i august. Jeg trente ikke så bra frem mot jul, men jeg tror kroppen hadde godt av det også, sier hun til TV 2 onsdag.

Hun advarer samtidig med å legge for stor vekt på testresultatene.

– Selv om de fysiske testene har gått veldig bra nå, både med Fornebu-løpet og Dæhlie-testløpet, er det noe annet å få ski på beina. Det er flere faktorer som spiller inn. Men det er klart at kapasiteten er der. Jeg kommer jo langt med den, sier hun.

Forrige gang Johaug gikk et verdenscuprenn var i Canada i mars 2016. Den samme konkurransefølelsen får hun neppe før på Beitostølen til vinteren.

– Jeg har ikke konkurrert på to og et halvt år. Jeg tror den fysiske formen er på plass. Nå må det mentale på plass for å lykkes. Jeg vet de andre jentene trener knallhardt og har tatt steg. Jeg har veldig god dialog med idrettspsykolog, nær familie og kjæreste. Det er ikke bare skirenn som skal gås. Det er en pakke med det alt rundt, sier hun.

De mentale utfordringene har vært mange de siste årene. Johaug vil bruke det til sin fordel.

– Det har satt spor i meg og livet mitt. Jeg kjenner at jeg har vokst på det og ser at livet er mer enn toppidrett og langrenn. Jeg er heldig som har et lag rundt meg med folk som jobber for meg hver eneste dag for at jeg skal lykkes. Det tok jeg kanskje for gitt tidligere, sier hun.