Dersom trønderen Sindre Lunke blir tatt ut i troppen til prokontinentallaget Fortuneo-Samsic, vil det bli hans aller første deltakelse i Tour de France.

Fra før har 25-åringen stått på startstreken i både Giro d'Italia og Vuelta a Espana. I fjor var Lunke hjelperytter for Tom Dumoulin på hans vei mot sammenlagt triumf i Giroen for Team Sunweb.

– Det er ikke verdens undergang om jeg ikke blir tatt ut til Tour de France. Det er ikke det. Men det er et vanvittig stort mål, så jeg blir jo skuffet, innrømmer Lunke overfor TV 2 hjemme i Trondheim.

Før årets sesong tok Lunke steget ned fra profflaget Team Sunweb tilFortuneo-Samsic. Overgangen til det franske laget kom i stand mye på grunn av Warren Barguil, vinneren av klatretrøyen i 2017-utgaven av Tour de France. Han jobbet i kulissene og var en pådriver for å få nordmannen til laget.

Nå er sjansene store for at Barguil, som er lagets ubestridte stjerne, kan nytte seg av Lunkes hjelperytter-egenskaper i Frankrike om i overkant av én måned.

TV 2s Johan Kaggestad har tidligere i vår sett inn i krystallkulen og kommet frem til at det er realistisk med fem nordmenn på startstreken i Tour de France. Lunke er ett av navnene kommentatoren dro frem.

– Han er opplagt en betrodd mann i det laget. Det er mange gode ryttere på Fortuneo-laget, men han er en solid hjelperytter. Måten han hjalp Tom Dumoulin på i Giroen i fjor hjelper nok også. Barguil bestemmer det meste i laget, så Lunke er en aktuell kandidat. Han tåler mye juling og er ganske god i kupert terreng, sier Kaggestad.

Svaret på om han blir tatt ut på laget eller ikke, kommer mens Lunke leser til eksamen i juni. Etter noen år med kun fokus på syklingen har trønderen funnet ut at han har godt av å holde på med noe på siden. Derfor studerer han nå bevegelsesvitenskap.

– Jeg føler det er greit å drive på med noe annet. Det var et par år jeg bare syklet. Da ble det bare sykkel hele tiden, og jeg gikk litt lei, sier Lunke.