Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Robert Lewandowski har levert en forespørsel om å forlate Bayern München. Det skriver flere tyske medier, deriblant Bild og Die Zeit.

Det er Lewandowskis agent som bekrefter at stjernespissen vil vekk.

– Robert føler han trenger en forandring og en ny utfordring i karrieren. Sjefene i Bayern vet om det, sier Pini Zahavi.

Agenten sier at det ikke handler om økonomi. Nå håper han at Bayern-sjefene vil respektere Lewandowskis ønske.

– Den har alle hatt en god karriere, så de burde forstå situasjonen, sier han.

Lewandowski har vært koblet til Chelsea og Real Madrid, men en rekke europeiske toppklubber vil nok kaste seg inn i kampen om spissens underskrift. Bild skriver at PSG og Manchester United er potensielle nye klubber for Lewandowski.

Agenten bekrefter at Lewandowski har bedt om å forlate Bayern

29-åringen scoret 29 mål på 30 kamper i Bundesliga denne sesongen.

Zahavi sier han vil hjelpe Bayern i jakten på en Lewandowski-erstatter.

TV 2s fotballkommentator Øyvind Alsaker tror samtlige toppklubber vil klare å rydde plass til Lewandowski.

– Han er en sjelden blomst i spissfloraen. Jeg får litt Van Basten-vibber når jeg ser Lewandowski. Han er en fantastisk avslutter med høyrefoten, venstrefoten og hodet. Han er elegant og god feilvendt. Han har god teknikk og bra fart. Nå er det bare å følge spent med på hvor han havner, for nå er det et lag som blir vesentlig hvassere neste sesong, sier Alsaker.

Alsaker nevner Chelsea og Real Madrid som naturlige interessenter, men flere faktorer kan spille inn i spissens klubbvalg. Han har spilt under Jürgen Klopp og Pep Guardiola. I tillegg finnes den tyske linken til PSG med Thomas Tuchel. Alsaker tror også Manchester United kan blande seg inn.

– Han er en oppgradering fra Lukaku i mine øyne, sier kommentatoren.

Han har liten tro på at Lewandowski havner i Arsenal.

– Arsenal hentet Aubameyang i januar, så det er lite sannsynlig at han havner der. Han sikter nok høyere, og Champions League er et must. Han kjenner Pep fra Bayern-tiden, men det handler nok litt om Agüeros situasjon og hva Guardiola tenker der. Liverpool er kanskje det laget som har størst behov for å få større bredde i angrepet. Der er spranget størst fra de som starter fast til de som må inn dersom det kommer skader. Men Firmino er signalspilleren til Liverpool. Han starter presset og er Klopp-spiller nummer én. Han er den mest brukte spilleren under Klopp i Liverpool og et unikum i gegen-presset. Firmino kan spille indreløper, men det er ingenting som tyder på at Klopp har tenkt seg i den retningen. De personlige linkene skal man ikke kimse av. Når Lewandowski gir beskjed om at han vil videre, får det nok alle klubber til å sette seg ned og tenke seg om, sier Alsaker.