UTILFREDS: Joshua King er skuffet over årets sesong i Bournemouth-trøyen.
UTILFREDS: Joshua King er skuffet over årets sesong i Bournemouth-trøyen. Foto: Pedersen, Terje

Misfornøyd med rollen på klubblaget: – Det har vært en turbulent sesong

Joshua King er ikke fornøyd med å måtte spille annenfiolin i Bournemouth-angrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Joshua King imponerte stort forrige sesong med å notere seg for 16 mål i Premier League da Bournemouth endte på en sterk 9. plass.

Det ville alltid bli vanskelig å følge opp, og denne sesongen gikk det tyngre for både King og Bournemouth.

Åtte mål i serien, og ett i ligacupen, ble fasiten etter endt sesong for nordmannen.

Overfor TV 2 innrømmer King at han er skuffet.

– I fjor gikk det veldig bra. Jeg hadde som mål å gjøre det bedre, men årets sesong har vært litt turbulent. Vi som lag har ikke vært noe bra, og personlig var jeg bedre året før. Jeg scoret ni mål i år, det er ikke dårlig, men jeg blir aldri fornøyd hvis jeg ikke scorer tosifret, sier Joshua King til TV 2.

– Det er frustrerende

King er også utilfreds med måten han ble brukt på av manager Eddie Howe.

– Jeg er veldig skuffet over posisjonen jeg spilte i år. Jeg spilte spiss for to år siden, og så ble jeg flyttet ned som 10-er i år. Det er litt frustrerende, men jeg er lagspiller og må gjøre det jeg er bedt om.

– Har du pratet med Howe om dette?

– Det deler jeg ikke med andre. Men det er klart, jeg er en voksen mann så hvis jeg har noe på hjertet så sier jeg ifra.

– Vil du akseptere den rollen selv om du mener du er mye bedre i en annen posisjon?

– Det er et valg som jeg må ta litt senere. Men jeg har kontrakt med Bournemouth i tre år til, og har trivdes veldig bra der. Jeg har utviklet meg veldig bra under Eddie Howe, men jeg vet – og jeg tror de fleste vet – at jeg er best som nier. Det er litt surt. Jeg trives veldig godt har en veldig god tone med spillere og trenere, men jeg skulle ønske jeg fikk spille i den posisjonen jeg er best i.​

– Da kunne du ha kommet opp i 16 mål også denne sesongen?

– Det vet jeg ikke. Det har jeg ikke svar på, men sesongen som har vært, den er over. Jeg ser frem mot pre-season. Vi møter opp med Bournemouth 1. juli.

– Usannsynlig at han skulle kopiere fjoråret

Før sesongen havnet TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt i noe som kunne minne om en polemikk med Joshua King, da han varslet at spissen aldri ville klare å følge opp den fantastiske sesongen.

Selv om Thorstvedt fikk rett, vil han ikke svartmale Kings sesong i Bournemouth.

– Jeg synes han har vært bra, og det er sant som han sier: Han har hatt en litt annen rolle i laget. Han scoret veldig mye, veldig mye i fjor. Derfor var det både ventet og naturlig at det ville bli færre mål i år. Det var usannsynlig at han skulle score 16 mål også denne sesongen, sier den tidligere Tottenham-keeperen til TV 2.

Veteranspissen Jermain Defoe ble hentet til Bournemouth før sesongen, men ble ingen suksess. Den tidligere Tottenham-spissen scoret kun fire ganger i Premier League for Bournemouth og slet etter hvert med manglende tillit.

– Jeg var skeptisk til at de skulle hente Defoe. Han er generelt en veldig lite kombinasjonsspillende fyr. Han er en avslutter, og egentlig ikke så mye mer enn det. I tillegg kom han med høy gasje og med en forventning om spilletid på topp, sier Thorsvedt.

Defoe leverte ikke, og det er i hovedsak Callum Wilson som har spilt spydspiss for Bournemouth denne sesongen. Han endte på samme antall mål som King.

– Det stoppet litt opp for ham også på slutten etter en god periode. Og da blomstret faktisk King og scoret en del mål på tampen. Sånn sett er det positivt for Bournemouth at de har flere som leverer scoringer.

Mener han bør bli i Bournemouth

Thorstvedt vil ikke legge seg opp i manager Eddie Howes vurderinger og mener King gjør klokt i å bli værende i sørkystklubben.

– Jeg har voldsom respekt for Howe, og jeg føler virkelig ikke at jeg er i en bedre posisjon enn ham til å uttale meg om hvor King bør spille på banen. Det er selvsagt ikke umulig for King å bytte klubb, han har en god anseelse i England og ville nok hatt flere beilere, men jeg tror han er på en bra plass.

– Og på landslaget bør han spille spiss?

– Ja, det synes jeg. Men ting kan endre seg.​