VISTE FREM NY TATOVERING: Raheem Sterling er blitt et samtaleemne etter at han dukket opp på landslagstrening med en våpentatovering.
VISTE FREM NY TATOVERING: Raheem Sterling er blitt et samtaleemne etter at han dukket opp på landslagstrening med en våpentatovering. Foto: Action Images via Reuters/Carl Recine

Raheem Sterlings våpentatovering vekker oppsikt

– Jeg ga et løfte om at jeg aldri i livet skulle ta i et våpen, sier Raheem Sterling etter oppslaget i The Sun.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Våpenmotstandere er i harnisk etter at Raheem Sterling (23) viste frem en tatovering på høyrefoten under Englands VM-forberedelser i St. George's Park.

Blekket på utsiden av leggen er av en M16-rifle, og Lucy Cope i Mothers Against Guns raser mot den unge Manchester City-stjernen. Hun mistet selv en sønn som følger av våpenvold, og går så langt som å si at Sterling burde bli vraket fra den engelske VM-troppen.

– Tatoveringen er motbydelig. Raheem burde skamme seg. Det er helt uakseptabelt, sier hun til The Sun.

– Vi krever at tatoveringen blir fjernet eller dekket over med en ny tatovering. Dersom han nekter, burde han blitt vraket fra det engelske laget.

AVISOPPSLAGET: The Sun leverte denne avisforsiden. Det har skapt reaksjoner.
AVISOPPSLAGET: The Sun leverte denne avisforsiden. Det har skapt reaksjoner.

I sosiale medier blir derimot The Sun heftig kritisert for saken og avisforsiden der bildet av tatoveringen ble trykket sammen med tittelen "Raheem skyter seg selv i foten".

Flere tar Sterling i forsvar, og nå har 23-åringen selv kommet med en forklaring på hvorfor han har fått tatoveringen.

– Da jeg var to år gammel, døde faren min etter å ha blitt skutt. Jeg ga et løfte om at jeg aldri i livet skulle ta i et våpen. Jeg skyter med høyrefoten, så det har en dypere mening. Fremdeles uferdig, skriver Sterling i et innlegg på Instagram-stories.

Tatoveringen er imidlertid ikke rykende fersk. Under feiringen av Premier League-tittelen i starten av mai kunne man også se våpentatoveringen på foten til lynvingen.

Sterling er en viktig del av et engelsk landslag som er i gruppe med Tunisia, Panama og Belgia under VM i Russland.